SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuksuz Yuvada ''Veda'' İncelemesi..

A- A+ PAYLAŞ

Çocuklara şiddetin uygulanmasıyla gündeme gelen Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'ndaki tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Osman Derya Kadıoğlu, bazı eksikler hariç onarımın tamamlandığını belirtti. Merkeze alınan ve Cumartesi sabah Malatya'dan ayrılacak olan Vali Kadıoğlu hakkında, yuvadaki olaylar nedeniyle bakanlıkça inceleme yaptırılmış, daha sonra merkeze alınmasının gerekçesinin yuvada yaşanan olaylar olduğu iddia edilmişti.

Beraberinde Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Suat Yalçınsoy, Sağlık Müdürü Sezai Demirel, Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Nail Derelioğlu ile birlikte Mücelle Caddesi'nde bulunan 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda inceleme yaptı.

25 Ekim 2005 tarihinde ortaya çıkan çocuklara şiddetin uygulandığı Çocuk Yuvası'nda kalan 40 çocuk, rehabilitasyon için İstanbul'a gönderilirken, bina da tadilata alınmıştı.

Tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Osman Derya Kadıoğlu, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tadilat, bazı eksikler hariç tamamlandı. Şuanda İstanbul'da bulunan çocuklarımıza yepyeni bir ortam hazırlandı. Geldiklerinde en iyi hizmeti alacaklarına inanıyorum. Valilik olarak, hiçbir yerden para talebimiz olmadı. Kimse kendi kendine bir şey üretmesin. Valiliğimiz var, Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğümüz var, belediyemiz var. Para sıkıntısı çekilirse, buralardan hallederiz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız