SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Coğrafi İşaret Belgesi Kullanımı Zorunlu Tutulmalı"

0
Güncellendi - 2019-08-07 03:55:24
A- A+ PAYLAŞ

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Evren, "Kayısının önemli bir konuma gelmesi için kayısı ile yapacağımız çalışmalarda ambalaj kutularında AB coğrafi işaret tescil belgesinin sanayicilerimiz için kullanılması zorunlu tutulmalıdır” dedi.

Kayısının geleceği adına önemli açıklamalarda bulunan ESKKK Başkanı, Evren, geçtiğimiz günlerde yapılan Kayısı Festivalinin Malatya esnafının ve halkının bayramı sayıldığını söyledi. Evren, “Kayısısıyla ünlü Malatya’da, bu önemli geçim kaynakları arasındaki ürününün tanıtımını yapmak, turizme ekonomiye canlılık kazandırmak, ticaretinin gelişmesine ve aynı zamanda halkın eğlenceli vakitler geçirmesini sağlamak amacıyla Malatya Kayısı Festivalinin bu yıl yapılması ilimiz için çok doğru bir karar olmuştur. Vatandaş tüm yapacaklarını kayısı dönemine bırakır. Düğünlerini, altınlarına mobilyalarını giyimlerini buna benzer birçok giderlerini kayısı döneminde gidermektedir. Bu da ilimizin ekonomisin gelişmesinde en büyük etkendir” dedi.

“Kayısının önemli bir konuma gelmesi için kayısı ile yapacağımız tüm çalışmalarda, ambalaj kutularında AB coğrafi işaret tescil belgesinin esnaf ve sanayicilerimiz için kullanılması zorunlu tutulmalıdır” diyen Evren, “Kayısını insan sağlığına olan etkilerinin bilinmesi ve bu amaçla kullanılması ile üretim ve tüketimini artırmak mümkün olur. Kayısı insanların büyümesi, üremesi gibi fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için son derece gerekli bir işlevdir. Kayısı ile vücudun ihtiyaç duyduğu başlıca şu maddeleri almaktayız; Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Vitaminler ve Demir, fosfor, Potasyum, Kalsiyum, sodyum gibi elementlerin sağlanmasında etkili olan bir besin kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Kayısının faydalarından bahseden Evren, “Beynin daha düzgün çalışmasını sağlar, beynin yorulmasını ve stresini azaltır. Vücudumuzun en önemli depo laboratuvarı sayılan karaciğerin tahrip olan kısımlarının tamiri için kayısı tavsiye edilmektedir. Kemiklerin daha düzgün ve sağlam olması bakımından önemli rol oynar, dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olması bakımından önemli bir etkiye sahiptir. Kan yapımını arttırarak kansızlığa engel olur. Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserin meydana gelmesine engel olur ve meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde önemli rol oynar. Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır. Üreme sistemi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. İnmün sistemini kuvvetlendirir kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Kalbi kuvvetlendirir ve muntazam çalışmasını sağlar. Klinik ölümdeki Reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde önemli bir etkiye sahiptir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tuncay (4 yıl önce)
    Malatya da kendi işi ile ilgili hiçbir gelişme hakkında konusmayanlar, laf olsun diye konuşur.Kardesim kayısının bilinirliği var zaten, yeni keşfedilen bir ürün değil. Ayrıca coğrafi işaret logosu Türkçe , bu yazıyı yabancılar anlamaz ki, Malatya Apricot yazsa daha iyi olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Coğrafi işaret belgesi TSO aldı diye biliyoruz haberler çıkmıştı. TSO nun işine karışmamak lazım
    0
    0
    Yanıtla