SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çoğu da Kıskanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, AKP’nin hizmet endeksli bir parti olduğunu söyledi.

Beraberinde Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, bazı belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partililerle birlikte Akçadağ’da ziyaretlerde bulunan milletvekili Ömer Faruk Öz, sorunları da dinledi ve tek tek not aldı.

Milletvekili Öz, Kozalar Köyü’nde yaptığı konuşmada AKP iktidarlarının yaptıkları hizmetleri anlattı. AKP’nin hizmet endeksli bir parti olduğunu söyleyen Öz, “Mezralara kadar hizmet götürme noktasında Özal’dan sonra AK Parti iktidarları çaba göstermiştir. Hizmetleri gören görüyor. Hatta çoğu da kıskanıyor. Bu bizleri şımartmaması lazım. Birliğimizi pekiştirmesi lazım. Bakınız, muhtarımız, ölene kadar AK Partili ve Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğim diyor. Bu milletin derdi ile dertlenen Sayın Başbakanımız her şeyi kendisine dert edindi. KÖYDES Sayın Başbakanımızın çalışmasıdır. Sayın Başbakanımız Malatya’yı büyük şehir yapıp, köyleri mahalle haline getirdi” ifadelerini kullandı.

İŞKUR ZİYARETİ..

Milletvekili Öz, AKP İl Başkan Yardımcıları Eyüp Sağlam ve Murat Turgut ile birlikte Çalışma ve İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, İl Müdürü Vahap Toman’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Milletvekili Ömer Faruk Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, İŞKUR’u geçmiş yıllarda sadece işsizliği kayıt altına alan bir kurum olarak izlediklerini dile getirip, “Hükümetimiz döneminde Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüklerine ataması yapılan 41 iş ve meslek danışmanı tarafından iş arayan bireylere danışmanlık hizmetleri yanında her işsize vasıflarına uygun işlere yönlendirilmeleri sayesinde işsizlerin iş bulma imkanlarının arttığı ve işsizliği önlemede büyük bir rol üstlendiler” dedi.

Ömer Faruk Öz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Kamusal faaliyet gösteren kurumlar, özellikle Devlet Hastanesi, İnönü Üniversitesi ve Belediyemiz her yıl norm kadrolarını açıklayarak bir yılda yeni işe alınacak sayıyı kamuoyuna açıklaması halinde kamuda iş bekleyen işsizlerin beklentilerini tersine çevirerek özel sektördeki işlere yöneleceklerini, böylelikle sanayi sektörünün ihtiyaçlarına kısa zamanda cevap verilmesi noktasında çok büyük bir önem arz etmektedir.”

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Vahap Toman, “İstihdamı artırmak için büyük çaba gösteriyoruz. İşe yerleştirmeler konusunda en büyük sorunumuz kayıtlı işsizlerimizin çoğunun niteliksiz, vasıfsız olması. UMEM başta olmak üzere mesleki eğitim projeleri ile vasıfsız işsizlerimize bir meslek kazandırarak istihdam edilmeleri sağlanılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Toman, kayıtlı yaklaşık 27 bin aktif işsizin iş aradığını, mevcut iş arayanların sanayi sektöründeki işleri tercih etmemeleri nedeniyle zaman zaman kurslara kursiyer bulunamadığı gibi var olan açık işlere de işsizleri yönlendirme konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“Kamu kurumlarında iş beklentilerinin çok yüksek olması nedeni ile diğer işleri tercih etmemelerine sebep olmaktadır. Özellikle gençlerin Belediye, Hastane ve Üniversite gibi kurumları tercih ediyorlar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız