SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çoğu Hala Malatya'da!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 10 gün önce yakalanan 88 kaçak göçmenden 30'unun ülkelerine gönderildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin Kale ilçesinde yaptığı yol kontrolünde, kamyon içerisinde, çoğunluğu Pakistanlı, 9'u Bangladeş, 1'i ise Hindistanlı olan toplam 88 kaçak göçmen yakalanmıştı. Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine giderek iş bulmayı amaçlayan göçmenler yakalandıktan sonra, Başharık Mahallesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulu'nun spor salonunda 10 gündür barındırılıyordu. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenlerin ilaçlarını Malatya Belediyesi, battaniyelerini Kızılay, yemeklerini ise Emniyet Müdürlüğü temin etti.

Göçmenlerden 30'unun Pakistan'daki aileleri ile temasa geçildiği ve ülkelerine gönderildikleri bildirildi. Kalan 58 göçmenin, ailelerinden bazılarına ulaşıldığı ve konsolosluklar vasıtasıyla görüşüldüğü belirtilirken, ülkelerine 1 hafta içerisinde gönderilmelerinin beklendiği öğrenildi.

Yakalanan yabancı uyruklu şahısların Pasaport Kanunu'na Muhalefet suçundan ifadelerinin de alındığı belirtilirken, olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ş.T. isimli şahıs da, Türk Ceza Kanun'un 79. maddesinde düzenlenen 'Göçmen Kaçakçılığı' suçundan hazırlanan soruşturma evrakı ile birlikte adli mercilere çıkarılarak tutuklanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız