SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çoğunda Rampa Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da engellilerin kurum ve kuruluşlara daha iyi şartlarda giriş ve çıkışlarının sağlanması ile ihtiyaçlarını daha iyi sağlayabilmeleri için başlatılan çalışma kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile özel sağlık ve rehabilitasyon merkezlerinin engelli rampaları TSE standartlarına göre incelendi.

Malatya Valiliği İl Engelliler Konseyi tarafından oluşturulan bir ekip tarafından 81 resmi kuruluş ile özel sağlık ve rehabilitasyon merkezlerindeki rampo, WC, asansör, tırabzan demir konuları üzerine yapılan inceleme raporlaştırılarak Belediye Konferans Salonu'nda açıklandı.

Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş başkanlığındaki yapılan toplantıya tüm kam u kurum ve kuruluşları ile özel sağlık ve rehabilitasyon merkezleri yöneticilerinin katıldığı toplantıda raporu Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Ali Haydar Koyun okudu.

Tek tek kurumlarda yapılan inceleme sonucunda hazırlana rapora göre, 81 kuruluş içerisinde büyük çoğunluğu resmi kurum olan 23 kurumda engelli rampası olmadığı, 27 kurum ve kuruluşta ise rampaların sağlıksız ve kullanışsız olduğu belirtildi.

Hazırlanan rampa raporunun TSE standartlarına göre yapılan denetim sonucunda hazırlandığı kaydedildi.

Raporda eksiklikleri bulunan kurum ve kuruluş yöneticileri toplantıda bilgilendirilerek, eksikliklerini kısa sürede gidermeleri istendi.

ÖZ'ÜN MESAJI..
Bu arada AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Sakatlar Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Engelli vatandaşlarımızın toplum içindeki sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit olarak yararlanmalarını sağlamak, çağdaş ve gelişmiş bir toplum olmanın gereklilikleri arasındadır.

Ülkemizde genel nüfus göstergeleri içinde özürlü nüfusun eğitim düzeyleri arasında çok büyük farklar bulunmaktadır. Genel nüfusta okuma yazma bilmeyenlerin oranı yaklaşık %13’ iken, Bu oran özürlülerde yaklaşık %36, dır. Eğitimin her engeli aşacağını unutmamak gerekir, bu bağlamdan yola çıkarak, engelli vatandaşların eğitim seviyelerinin artırılması, meslek edinip üretken hale getirilmelerini ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanması devletimizin öncelikli görevleri arasında olması gerekmektedir.

Ülkemizde son yıllarda engellilerimizin yaşam standartlarında gözle görülür iyileşmeler olmuştur.

Hükümetimiz de çıkarttığı yasa ve düzenlemelerle buna büyük katkı ve destek sağlamıştır.

Sağlık, eğitim, ulaşım, rehabilitasyon gibi bir çok alanda yapılan düzenlemeler ve çalışmalar, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırmıştır.
Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, bütün vatandaşlar, özürlüler konusunda devletimizin yürüttüğü çalışmalara gereken desteği vermelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır.

Ayrıca toplumsal dayanışma ve yardımlaşma gücümüzün de harekete geçirilmesi sorunların çözümüne yönelik kuşkusuz katkı sağlayacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın, sorunlarını gündeme getirmek, vatandaşlarımızın bu alandaki çalışmalara katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen Engelliler Haftası'nda, ülkemizde ve Malatyamız’da yaşayan engelli vatandaşlarımızın haftasını kutlar, kendileri için engelsiz yaşamlar dilerim."

ÇALIK'TAN ZİYARET..
Öte yandan Engelliler Haftası nedeniyle, AKP Malatya yöneticileri ve milletvekili Öznur Çalık, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan AKP Malatya milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, iktidar olarak engellilere önem verdiklerini belirtip, "Partimiz bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi var. Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin başında ise milletvekili ve partimizin MKYK üyesi engelli kardeşimiz Lokman Ayva bulunuyor" ifadelerini kullandı.

İktidarlarının engellilere maddi manevi yardım yaptığını hatırlatan milletvekili Çalık, "Engellisi olan ailelere, eğer engelliye evinde bakıyorsa bir asgari ücret, dışarıda bakılıyorsa 2 asgari ücret kadar ücret ödüyoruz" şeklinde konuştu. "Önemli olan gönüller engelli olmasın" diyen Öznur Çalık, engellilerin yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek için de çaba gösterdiklerini belirtti.

Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ise, engellilere evde bakım ücreti ve fiziki mekanlarının iyileştirilmesi noktasında iktidar olarak yaptıkları hizmetleri anlatıp, "Bizler siyasiler olarak, sorunlara köprü olma noktasında çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, "Sağlık, istihdam ve eğitim sorunlarımız var. Bu sorunlarımıza çözümü birlikte bulucağız" diyerek, daha sonra şunları belirtti:

"Ancak şunu da vurgulayarak belirteyim ki, büyükşehirler dışında ortopedik ve bedensel engelliler için Malatya Belediyesi otobüsler alarak sorunu çözdü. Bayın başkanımız Ahmet Çakır'a teşekkür ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız