SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çoğunluğu Söylemiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:47
A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman, Türkiye’de çocuk istismarının resmi kayıtlardan daha fazla olduğunu belirterek, “Çocuk istismarı resmi kayıtlardan daha fazla. Çoğunluğu söylemiyor” dedi.

Çocuk İstismarı ve İhmalini Önleme Derneği (ÇİİÖD) Malatya Şubesi tarafından organize edilen ‘Çocuk İstismarı ve İhmaline Genel Bir Bakış’ konferansı, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Derman, çocuk istismarının Türkiye’de görülme sıklığı ile ilgili yapılan anketlerden de söz ederek, “Bilirin, 16 bin çocuk üzerinde yaptığı fiziksel istismar yüzde 34, Zeytinoğlu’nun 785 aile üzerinde yaptığı ankette fiziksel istismar yüzde 35, Oral tarafından 800 çocuk üzerinde yapılan ankette fiziksel ve duygusal istismar yüzde 36, Aksel’in bin 500 lise öğrencisi üzerinde yaptığı ankette cinsel istismar yüzde 9, Aksel’in 500 üniversite öğrenci üzerinde yaptığı ankette cinsel istismar yüzde 18, Atamer’in 445 üniversite öğrencisi üzerinde yaptığı ankette cinsel istismar yüzde 37, Alikaşifoğlu’nun bin 871 lise öğrencisi üzerinde yaptığı ankette ise yüzde 4 cinsel istismar çıkmıştır. Bu da gösteriyor ki istismarlar söylenmiyor, saklanıyor” diye konuştu.

“Her istismarcının geçmişinde bir mağduriyet yatar” diyen Derman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstismar yapan zamanında mağdur olmuştur. O mağduriyetini psikolojik olarak giderebilmek için istismarcı rolüne soyunur. İstismarcıların tam manasıyla rehabilite olduklarına inanmıyorum. İstismarcı için en önemli olay, onu kontrol altında tutabilmektir.”

ÇİİÖD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Zabcı Ekinci ise derneğin ilk şubesinin Malatya’da açıldığını ifade ederek, dernekleri bünyesinde hukukçudan doktora, öğretim üyesinden polislere kadar birçok meslek grubundan insanların bulunduğunu aktardı.

Konferansa; Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaşı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ramazan Demirhan, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, Himayeye Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Ece Budan, Sokak Çocuklarını Koruma Derneği (SOCAKDER) Başkanı Tahir Toptaş, İnönü Üniversitesi’nden akademisyenler, adliye ve emniyetten ilgili birim çalışanları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız