SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acı Bir Tablo.. Malatya'da Ticaret Küçük Bir Azınlığın Elinde"

0
Güncellendi - 2019-09-06 04:23:25
A- A+ PAYLAŞ

"MEMUR DENETİME KORKUYOR!." Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  kırtasiye satışı yapan esnafların yoğun bir denetime tabi tutulduğunu, ancak resmi kurumların market ve market zinciri şubelerine girmeye ise korktuğunu söyleyerek, “Bir yandan ölümüne, şehit olma uğruna terör örgütleriyle mücadele eden vatan evlatları, diğer yandan bir marketi denetlemek için korkudan içeri giremeyen memurlar ve memurunu marketin içine koymaktan aciz yöneticiler.  Çok acı bir tablo.” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, esnaf ziyaretleri kapsamında kırtasiyeci esnaflarla da bir araya geldi. Kırtasiyeci esnafının büyük market ve market zinciri şubeleri ile haksız ve adil olmayan bir rekabete zorlandığını belirterek, “Kırtasiyecilik ayrı bir iş kolu ve ayrı bir meslektir. Büyük marketler ve market zincirleri okul sezonu başlayınca hemen kırtasiyeciliğe başlıyor. Okul sezonu öncesinde esnaflarımız yoğun bir denetim altına alındı. Teşekkür ediyoruz.  Devletimizin ilgili kurumları küçük esnafı her zaman 7/24 saat denetleyebilir, her zaman denetime gelebilirler. Ancak devletimizin ilgili kurumları büyük ve zincir marketlere girmeye korkmasın, çekinmesin.  Bir yandan ölümüne, şehit olma uğruna terör örgütleriyle mücadele eden vatan evlatları, diğer yandan bir marketi denetlemek için korkudan içeri giremeyen memurlar ve memurunu marketin içine koymaktan aciz yöneticiler.  Çok acı bir tablo.” diye konuştu.

Keskin, kırtasiye malzemelerinin sağlık açısından çok önemli olduğunu belirterek,  mutlaka denetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Keskin,  büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin ve resmi kurumların yapacakları gerçek bir denetimde yasa ve yönetmenlikleri göre birçok market ve market zincirinin uygunsuz faaliyette olduğunun rahatlıkla tespitinin yapılabileceğini de belirterek, “Denetim yapamazlar, kapısının önünde bile geçemezler, yürekleri yetmez, boyları kısa kalır.  Hem marketlerden korkarlar, hem de marketlere ürün tedarik eden siyasetçilere ait şirketlerden korkarlar.  Malatya’da ticaret küçük bir azınlığın eline geçti. Üretimleri yok, yatırımları yok, yatırıma yönelik destekleri de yok. Ama ticaretin bütün kapılarını tutmuş durumdalar.  Malatyalılara, ‘Siz üretmeyin, biz malı bulur getirir marketlere veririz, siz oradan alırsınız’ diyorlar. Malatya’da maalesef böyle bir tablo var, ticaret hacmi ve nakit akışı her geçen gün daralıyor. Siyaset kurumu Malatya’yı bu noktaya getirdi. ” ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • NEDEN ACIKLAYACAK VARMI (4 yıl önce)
    esnaf odasina kayit neden mecbur ediliyoruz...esnaflara faydasi yok ustune zarari var...kayit olduktan sonra para para para baska birsey demiyorlar...esnaf icin ne yapmislar...batan esnafimiza ne zaman el uzatmislar...kusura bakmasinlar esnaf odalarinin kapatilmasini istiyorum...esnaf sirtindan bir yuk kaldirilmis olur...dukkani acarken para kapatirken para ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Şefket keskin seni 2 yıl önce duydum. Malatyada senden daha yüreklisi yokmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Zengin köylü (4 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    De get yalan dünya. .. Yürege bak... Minibusculere hiç dokunmuyor nedense..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (4 yıl önce)
    Malatyali, ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Malatyayi yönetenler uzaydan gelmedi. Malatya son seçimlerde bile rantçı zihniyette % 70 oy verdi. Ehliyeti liyakati takmadı. Kendi eliyle bu durumu yaratti. Malatyanin göbeğine 23 kat beton bina dikerken olmadi 5 kati kesip çöpe atarken yapılan israflari, hala belediye otobüsleri sivil münübüslerden pahali iken, vs.vs....ler cirit atarken Sn.Keskinin ağlamasi takiyeden başka bir sey degildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Malatya gıda olarak fırıncılar oda başkan ve üyelerinin verdiği .fiyat kabul oluyor .şehir mecbur kabul ediyor .öğrencilerinde şoförler oda başkanı ne fiyat verirse. O geçerli oluyor .insanlar hep .mağdur. Malatya'da adalet yok şehir yönetenler .oda başkanları valimizde çok şükür bu ne demiyor .herkes yerini benimsemiş. Olan gariban esnaf .asgari ücretliye oluyor bu şehirde oda başkanlarının belirlwdiyi fiyat otomotikmen kabul olduğu için .onlarin sözü .Malatya'da berberler .fırıncılar .servisciler ikiye katladı gelirlerini .70tl olan servis 160tl .ekmek zaten biseye benzemiyor .berber saç tıraşı 30tl .güzel para
    0
    0
    Yanıtla
  • Sergen (4 yıl önce)
    Çok doğru gidip marketler zincirini denetleyin münibüsleri denetleyin hiçbirinde klima yok yaz boyunca yaktılar milleti. Halk otobüslerini denetleyin klimalarını açmıyorlar. Trafiği denetleyin yol yok araçlar bir yandan yayalar bir yandan sıkışmış şehirde nefes alınmıyor. Memlekette ev yok kiralar 1000 lirayı aşmış. Şu malatya yı yönetecek hiç mi akıllı biri gelmeyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (4 yıl önce)
    Önce kendi işin ile ilgili sorunları cozun, minibüsler trafiği alt üst ediyor, şu anda ne söylesen bize inandırıcı gelmiyor, laf olsun diye konuşulmaz, çözümün varsa konuş ve çöz
    0
    0
    Yanıtla
  • bulent (4 yıl önce)
    bende esnafım sagolsun bizim baskanımız sadece konusur icraat geldimi susar degismez bizim baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (4 yıl önce)
    Doğru söylüyorsun başkan. Keşke herkes sizin gibi en azından doğruyu haykırabilse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Aynen öyle sayın başkan her konuda fikir beyan ediyorsun eywallah bi de kendi camiana laf et bu minübüsçülerine düzen getir
    0
    0
    Yanıtla
  • Haşmet (4 yıl önce)
    Minibusleri denetleyemeyen Malatya burokrasisini de şöyle cesur başkan. Minibusler şehirde ŞELALE olmuş başkan. Kimse söz geciremiyor. Çarşının göbeğinde şelale minibüsler yolları kesiyor başkan. ..Trafik felç başkan. Hadi başkan. Yiğit başkan...Denetim sıfır başkan. Hepsinin arka caminda nedense 15 temmuz kahramanlarının resimleri var.. Nedense... O resimlerle yolların ortasında durup yolcu bekliyorlar. Arkada 200 metre araba kuyruguyla. ..
    0
    0
    Yanıtla