SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Açık İfade Ediyoruz ki..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan bir grup dişhekimi Leonardo Da Vinci projesi kapsamında Avusturya'ya inceleme gezisi yaptı. Türk Dişhekimleri Birliği MYK Üyesi ve Malatya Dişhekimleri Odası eski başkanı Dt. Münir Karaca, 13 gün süren mesleki inceleme gezisinin hayli yararlı geçtiğini bildirdi.

Karaca, geziyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Malatya Dişhekimleri Odası olarak hazırlamış olduğumuz Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul gören hayat boyu öğrenme Leonardo Da Vinci hareketlilik projesi kapsamında Malatya dişhekimleri odasına kayıtlı 6 dişhekimi incelemede bulunmak için Mayıs ayı ortasında Avusturya ya gittik.

Toplam 13 gün süren programda mesleğimizde uygulanan yeni teknik ve uygulamaları inceleme ve AB standartlarını bizzat yerinde görme imkânı yakaladık. Genel anlamda bir değerlendirme yapmaya çalışırsak; projemizin amacı ülkemizdeki dişhekimliği klinik altyapı ve teknik donanım incelemesi ile AB standartlarını kıyaslamaktı.

Hayat Boyu Öğrenme Leonardo da Vinci programlarının genel amacı: Hayat Boyu Öğrenme yoluyla topluluğu ileri bir bilgi toplumu haline getirmek, daha çok ve daha iyi iş imkânı sağlamak, sosyal bütünlüğü geliştirmek, topluluk içindeki eğitim ve öğretim sistemleri arasında karşılıklı değişim, iş birliği ve hareketliliği güçlendirmek olarak belirtilmiştir.

Malatya Dişhekimleri Odası olarak bu programın genel amaçları doğrultusunda proje program sonuçlarına göre elde ettiğimiz bilgileri paylaşarak tüm meslektaşlarımızın Avrupa birliğine uyum sürecini hızlandırmayı ve muayenehane standartlarımızı AB ülkeleri seviyesine ulaşmasına yardımcı olmayı hedeflemiştik.

13 günlük program neticesi yaptığımız inceleme ve gözlemlere dayanarak şunu çok açık olarak ifade edebiliriz: Ülkemizdeki diş hekimi muayenehaneleri minimum düzeyde düzenlemelerle AB standardını çok rahat yakalar. Mevcut muayenehanelerdeki fiziki şartlar Avrupa’daki çoğu muayenehanelerden üstün durumda. Son yıllarda ülkemizde sağlık müdürlüğünce uygulanmaya başlanan muayenehane ruhsatlandırma işlemleri ile bu standartlar rahatlıkla yakalanabiliyor. Bizlerde eksik olan hasta kayıt işlemlerindeki eksiklik ile tibbi artıkların toplanarak imha edilmesi işlemlerinin ülke genelinde yapılamamasından kaynaklanan eksikliğin olması. Malatya’da tıbbi atık toplama işlemlerine 5 yıldır başlamış olması eksikliklerine rağmen yerinde bir uygulama. Muayenehanelerden hizmet alınmasıyla tüm hastaların kayıt altına alınması rahatlıkla sağlanabilir. Yani kısaca Ülkemizdeki dişhekimi muayenehaneleri bazı minimal düzenlemelerle AB'ne standartlarına uygun hale gelir diyebiliriz. Ve dişhekimleri olarak bizler AB'ye hazırız diyebiliriz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız