SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Anlamlı Bir Etkinlik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:30:51
A- A+ PAYLAŞ

Dünyadaki savaşlara ve bu savaşlardaki çocuk ölümlerine dikkat çekmek amacıyla başlatılan ‘Kırmızı Hayatın Rengi Olsun’ adlı proje, yapılan törenle start aldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonuyla başlatılan projede, anaokulu öğrencileri şarkılar, şiirler ve mini gösterilerle barış çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Genel Sekreteri Arif Emecen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu,  merkez ilçe ve ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire başkanları, öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

“Kırmızı denilince akla barış gelsin”

Projenin başlamasına ilişkin düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Aslında çok anlamlı bir etkinlik. Son dönemde dünya genelinde yaşanan savaşlar, karmaşalar ve kaoslar dolayısıyla kırmızı dediğimiz zaman akla savaş, şiddet, kan geliyor. Aslında bugün başlatılan kampanya, barış kampanyası… Kırmızı, hayatın rengi olsun; akla şiddet terör, kan gelmesin” dedi. 

Çakır: Amacımız, bölgemiz ve dünyamıza barışın gelmesi

Barış mesajının bölgemize, ulusumuza ve dünyaya dalga dalga yayılması temennisinde bulunan Ahmet Çakır, şunları söyledi: “Projeyi başlatan başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çok değerli öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Amacımız bölgemiz ve dünyamıza barışın gelmesi. Projeyi, özellikle kadına karşı şiddetin ülkemizde son yıllarda yaygın bir hale gelmesine karşılık verilmiş bir mesaj olarak da görüyorum. İnşallah bu barış mesajımız dalga dalga her bölgeye yayılacak.  Proje kapsamında hazırlanan kutular içerisinde güzel mesajlar var, mektuplar var. 500 okula göndermiş oluyoruz bu çalışmayı. İçerisine balonlarımızı koyduk. Buradaki amacımız kutuyu alan okulların kendi çevresine ve farklı okullara bunları göndererek bu mesajı dalga dalga Türkiye’nin her noktasına ulaştırmaktır.” 

Tatlı: Öğrencilerin bilinçli bireyler olmaları hedefleniyor

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, projeyle dünyada akan kana ve çocuk ölümlerine karşı duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu proje kapsamında 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşülerek belli okullar seçildi. Gönüllü okullar kendi illerinde, ellerine ulaşan proje kutularını zincirleme olarak paylaşacaklardır ve buraya birçok öğrenci katılacaktır. Proje somutlaştırılarak kalıcı bilgi oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimizin 4-14 yaş aralığında bu projeden yararlanarak bilinçli bir birey olmaları hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra ‘Kırmızı Hayatın Rengi Olsun’ projesi ile ilgili metinler okundu, çeşitli gösteri ve müzik dinletisi sunuldu. Projeye ilişkin mektupların yer aldığı kutular ise protokol üyeleri tarafından temsili olarak kargo şirketi görevlisine teslim edildi. 

Ayrıca açılış programı kapsamında, kırmızı tişört ve şapkalı 100 öğrenci, şövaleler üzerindeki tuvallere kırmızı boya kullanarak resim yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız