SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Başarılı Olacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:01:48
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Gürses Kılıç, doğru yolda olduklarını belirterek, “Tökezleyeceğiz, taşa basacağız, dikene basacağız ama bu yol doru yol, bu yolda çok başarılı olacağız” dedi. 

 

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, geride kalan maçları ve bundan sonra takım olarak yapacaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Kılıç, Anadolu Selçukluspor ve Eyüpspor maçlarında net penaltılarının verilmediğini savunarak, “Şunu açık ve net bir şekilde belirtmek istiyorum ki, Anadolu Selçukluspor maçında iyi futbol oynamadık. Ve o maçta iyi oynamamamıza rağmen 3 tane penaltı pozisyonu var. Eyüpspor maçında ise iyi oynadık. 2 tanede burada penaltı pozisyonu var ki, ben tekrar izlediğimde 2’sininde penaltı olduğunu gördüm. Genelde maçı çok kötü yönetmeyen hakemler, birer tane düdük çalsa bugün 6 puandaydık. Çok değil 1 tanesini çalsa bugün 4 puandaydık. Ama bunlar futbolun içinde var. Bunları bahane olarak sunmak çok doğru değil. Sunmakta istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Her hafta formada oyuncu sayısının arttığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: 

 

“Anadolu Selçukluspor maçına göre Eyüpspor karşılaşmasında çok çok daha iyi, daha organizeydik. Ancak gol bölgelerinde yeterince desteği sağlayıp, gol vuruşunu yapamadık. Yani 3 puanı getirecek golü, karşı kaleye maalesef atamadık. Ama onun dışında iki hafta arasına baktığımız zaman bu hafta belirgin bir şekilde yükselen form grafiği ve daha organize, daha iyi bir takım görüntüsü vardı. Geçen hafta daha az sayıda formda oyuncu bu hafta sayısı artırarak gidiyoruz. Buda bizim için umut. Doğru yoldayız. Oyuncularımın hem takım hem de bireysel olarak performanslarından memnunum. İnişler çıkışlar olabiliyor. Kamp dönemini çok formda geçiren oyuncularımızda forma düşüklüğü oldu. Tabi inişler çıkışlar hep olacaktır. Formda oyuncu sayısını ilerleyen haftalarda artırdığımız zaman zaten sorunlarımız ortadan kalkacaktır.”

 

Kılıç, iniş çıkışlar yaşadıklarını, bununda normal olduğunu belirterek, “Takımın kamptaki görüntüsüyle bu görüntü arasında dünyalar kadar fark var. Bu kadar iyiyi yapabilen bir takım, bu kadar kötü olabilir mi? Tabi insanın aklında bir sürü soru işaretleri olabiliyor. Fakat bu biz Malatya’ya dönüşten itibaren başladı. O dönemde biz hazırlık maçlarında da “eski görüntümüzü yakalarız” düşüncesindeydik. Ama bazı oyuncularımızda inanılmaz derecede form düşüklüğü yaşandı. Kamp dönemiyle lig dönemi birbirinden çok farklı. Ama bu kadarda düşüşü açıkçası beklemiyorduk. Ama ben bizim takımın çabuk toparlandığını görüyorum. Eyüpspor karşılaşmasında 30’uncu saniyede Ozan’ın vurduğu kafa gol olsa zaten maç bitmişti. Çünkü üzerine koyarak gidecektik. Fakat bu kadar üst üste talihsizlik bizi biraz sıkıntıya soktu. Tabi bu sıkıntı puan anlamında. Ama eski kamp dönemine doğru gidiyoruz. Bunu biliyoruz. Oyuncularımızı yeni tanımıyoruz. Hepsi benim daha önceden tanıştığım, çalıştığım, bildiğim, karakterlerine ve oyunculuklarına güvendiğim oyuncular. Kafamda en ufak bir soru işareti ya da en ufak bir güvensizlik yok. Biz yolumuzun doğru olduğunu biliyoruz. Yolda biraz inişler çıkışlar olacaktır. Tökezleyeceğiz, taşa basacağız, dikene basacağız ama bu yol doğru yol, bu yolda çok başarılı olacağız” diye konuştu.

 

Oyuncularının performansları ve son durumlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıç, “Hacı Mustafa Karabulut, benim daha önceden de çalıştığım ve de Adanaspor’dan bonservis verdirerek aldırdığım bir oyuncu. Kendisine çok güveniyorum. Kampı da en iyi geçirenlerden bir tanesi ama Anadolu Selçukluspor karşılaşmasında inanılmaz bir düşüş, inanılmaz bir durgunluk vardı. Bununda biraz psikolojik olduğunu düşünüyoruz. Kendisiyle de bu konuyu konuştum. Biran önce toparlanması gerektiğini, kafasında psikolojik olarak rahatlaması gerektiğini söyledim. Bizim için değerli ve önemli bir oyuncu. Ben ona hep güveniyorum, bundan sonrada güveneceğiz. O konuda bir sıkıntımız yok. Muhammed Şeker ise transferin son gününde geldi. Ve kamp görmemiş bir oyuncu. Öyle olunca ufak tefek aksaklıklar çıkıyor ama sakatlık durumu olmasa bile Muhammed Şeker’in hazırlanması bugünle, yarınla olmaz. Bu uzun sürecek bir şey. Cihan ile Türker geçtiğimiz hafta sakatlık yaşadı. Türker, Evren ile girdiği bir pozisyonda ayak bileğine darbe aldı. Ayak bileğinde ağrılar vardı. Cihan’ında rakibin onun üzerine düşmesinden kaynaklanan sıkıntı vardı. Zaten haftanın başındaki antrenmanlarda da düz koşu yaparak, çalışmaları geçtiler. Ufak tefek sıkıntıları devam ediyor” dedi.

 

Tecrübeli çalıştırıcı, taraftarlar için ligde sonuna kadar mücadelenin içinde olacaklarına işaret ederek, “Taraftarımız, Orduzu Pınarbaşı’na gelerek bizi Eyüpspor maçına konvoy eşliğinde götürdü. Malatya bu anlamda hep söylediğimiz gibi önemli bir şehir. Beklentisiz seven ve kulübüne destek olan inanılmaz bir taraftar var. Belki çok aşırı eleştiriler olacakken, belki aşırı takıma vurulacakken taraftar son noktayı koydu. Ve “biz bu takımın arkasındayız. Biz bu takımın sahibiyiz” dedi. Takımlarına kucak açtılar. Belki de birçok kesimde geri adım atmak zorunda kaldı. Biz bunun farkındayız. Oyuncularımız bunun farkında. Bundan sonraki süreçte onlar içinde bu mücadelenin içinde sonuna kadar olacağız. Böyle devam ettiği sürece bu takım başarıya ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız