SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Başvuru Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:13:49
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emeklilere yönelik başlatılacak konut projesi başvuruları devam ediyor. Aralarında Malatya’nın da bulunduğu 7 ilde proje yoğun ilgi görürken, başvuru süresinin ise ay sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan emeklilere uygun kredi ile ev projesini duyan emekliler soluğu bugünlerde Emekliler Derneği'nde alıyor. SGK’dan alınan maaş bordrosu ile Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube’ne akın eden emekliler, ev sahibi olma hayali ile başvuruda bulunuyor.

TOKİ projesine başvurmak için dernek üyeliğinin de şart olması nedeniyle, geçtiğimiz ay 2 binlerde olan dernek üye sayısı bugün itibariyle 6 bine ulaşmış durumda. Projenin basında yer almasıyla emeklilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Tangüner, bin, bin 500 arası müracaat beklerken, şu an itibariyle bu sayının 4 bine yaklaştığını söyledi.

Temennilerinin Malatya’da emekliler için büyük bir konut projesinin hayata geçirilmesi olduğunu ifade eden Başkan Tangüner, yoğunluğun bu şekilde sürmesi halinde ise başvuru sayısının 6-7 bine kadar artabileceğini kaydetti. Geceli gündüzlü çalışarak emeklilerin başvurularını kabul ettiklerini ifade eden Tangüner, işlemlerin tamamlanması ile Valiliğe de bir üst yazıyla başvuruları bildireceklerini söyledi. Aynı şekilde TOKİ ve genel merkezlerine de başvuruları ileteceklerini kaydeden Tangüner, “İnşallah Malatya’da siyasilerimizde bize yardımcı olacaklar ve en kısa zamanda emeklilerimiz için bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Malatya’nın büyükşehir olması ile kendilerine yüksek oranda kontenjan verilmesini beklediklerini söyleyen Başkan Tangüner, tahmini olarak 3-4 bin civarında konut beklediklerini ve bu şekilde Malatya’daki evsiz emeklilerin bir nebze de olsa rahatlayacağını söyledi. Başvuru sırasında sadece SGK’dan alınacak bir maaş bordosu ve nüfus cüzdanı fotokopisi istediklerini belirten Tangüner, dernek üyeliği için ise senede bir kez olmak üzere 20 TL aylık alınacağını ifade etti. Şuan için TOKİ projesinde peşinat istenmediğini de sözlerine ekleyen Tangüner, “İnşallah bundan sonrada herhangi bir peşinat alınması söz konusu olmaz. Başvurular tamamlandıktan sonra biz dernek olarak siyasileri de ziyaret edeceğiz. TOKİ’de Başkan Yardımcısı Sami Er beyde bizlere yardımcı olacağını iletti” diye konuştu.

Daha önce 2 bin civarında olan üye sayılarının an itibariyle 6 bine yaklaştığını da kaydeden Tangüner, yapılacak konut sayısından çok başvurunun olması nedeniyle büyük ihtimal ile kura çekimi ile hak sahiplerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız