SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Beğenildi, Sergilendi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:29
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz’ın görme engelliler için geliştirdiği buluşu patent aldı. 

Kocamaz’ın, bundan iki yıl önce “Görme Engelliler İçin Ultrasonik Bir Beyaz Baston” isimli buluşu için Patent Enstitüsüne başvuruda bulunduğu öğrenildi. Başvuruyu değerlendiren Patent Enstitüsü’nün, 2 yıl süren incelemeler sonucunda, Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz’ın bu buluşunun ulusal patent olma vasfı taşıdığına karar verdiği kaydedildi. 

Aldığı patent hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, “Buluş, yaklaşık 9 yıl önce görme engelli bireylerin yol ve yön tayini yapmalarında yardımcı olmak üzere en az bir baston çubuğu üzerine konumlandırılan ve bireyin istikameti üzerinde yer alan engel, çukur veya engebe gibi tehlikelere olan uzaklığı tespit eden en az bir elektronik sistem içeren baston olarak tasarlanmıştır. Tasarım gerçekleştirildikten sonra ELECO 2006 isimli ulusal konferansta bir bildiri ile akademik olarak tanıtılmıştır. Bildiri çalışması ELECO düzenleme kurulu tarafından çok beğenilmiş ve o yıl Bursa’da düzenlenen bilişim fuarındaki özel bir stantta tanıtım amacıyla sergilenmiştir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız