SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Büyük Değer Katacak Bir Proje"

0
Güncellendi - 2018-01-05 05:11:22
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek Külliyesi altında bayan, engelli ve çocuklar için yapımı devam eden kültür merkezi ile sağlık merkezi düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Genel Sekreter Ercan Turan ile genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının da hazır bulunduğu inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel merkezlerin yapımına önem verdiklerini söyledi. Çakır, “7 bin m2’lik bir alana sahip olan Kernek Külliyemizi daha önce hizmete açmıştık. Çok amaçlı salon ve sınıflarımızın olduğu Kernek Külliyemiz, sınıflar, atölyeler, kütüphane ve camisiyle bölgemize hizmet eden çok önemli bir merkez haline geldi.” dedi.

Çakır: Dört farklı kesime hizmet verilecek

Kernek Külliyesi altında gerçekleştirilen bayanlara yönelik kültür merkezi projesi ile dört farklı kesime aynı anda hizmet verileceğini belirten Başkan Çakır, “Kernek Külliyemizin altında bu bölgeye sosyal ve kültürel anlamda çok büyük değer katacak bir proje yürütüyoruz. Proje içerisinde sağlık merkezi ile engellilere, bayanlara ve çocuklarımıza ayrı ayrı hizmet verecek alanlar oluşturuyoruz.

Merkezimizde, sadece bayanlarımızın faydalanabilecekleri çok amaçlı büyük bir spor salonu, engellilerimize yönelik olarak da sınıf, atölye, kütüphane, kafeterya ve sportif aktivitelerin yapılabileceği diğer bölümlerden tamamen bağımsız bir alan oluşturuluyor.

Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce açmış olduğumuz ve yoğun bir taleple karşılaştığımız Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla da Kernek Külliyemizin altında oluşturduğumuz yeni alanda çocuklarımızın bedensel ve fiziki gelişimlerine katkı sağlayacak, birçok farklı sporun aynı anda yapılabileceği çok güzel bir mekânı çocuklarımıza tahsis edeceğiz.

Ayrıca bu alanda Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte bölge halkına yönelik hizmet verecek bir sağlık birimini de oluşturduk. Böyle güzel bir eseri buraya kazandırdıkları için emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mehriban Özdemir (6 yıl önce)
    Hep pazarcilar yorum yapmış birazda biz engelli ailesi olarak yorum bırakalım sayın başkanım Ahmet cakira sonsuz şükranlarimizi sunarız daima bizleri yanlız bırakmadığı için zihinsel engeli meleklerin yüz kişinin içinde başkanını seçerse o baştacı dır ha yaninda çalışanlarda yalan söylüyorsa allahın dan bulsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yabangulu (6 yıl önce)
    Cuma pazari icin yapılmış pazarcilarin sigamiycagi otopark gibi bir yer yapılmış pazardan dolayı araba kullananların magdur oldugu bir sokak once bu soruna çözüm bulsunda sonra kulliyesini donatsin
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (6 yıl önce)
    başkan seni ya kandırıyorlar yardımcıların ya da başka şey var işin içinde sana büyük proje yaptırmaz bu yardımcıların ve vekiller görevini tamamla git bence sen düzgün beyefendi bir insan sın bana göre saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • metin gönüllü (6 yıl önce)
    maşallah diyecemde ortada bişey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    Semt pazarı yeriydi külliye oldu yersen,yemessen kültür merkezi birazda duygu katalım hadi engellilerin yeri olacak mışşşş. Ayıp be başkan iki dönemdir geldin bu dönem gideceksin iki sabit semt pazarı yapamadın.Eğer semt pazarı nasıl bir yer diye merak ediyorsan ki sanmıyorum, tebdili kıyafet ailenle alışveriş yapmanı öneriyorum. O zaman semt pazarı neymiş tanırsın. Başkana bir soru;başkanlığınız süresince ailenizle kaç defa malatya semt pazarında alışveriş yaptınız ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (6 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke bu yorumlara baksalarda kendilerine çeki düzen verseler ve harbi başkan olabilseler
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    OTOPARK NE OLDU????? Otopark olarak yapılan bir binanın yarısı gerekçesi ne olursa olsun oluşturulan yeni bir alan olarak Malatya ya tanıtılması ne kadar ciddiyetten uzak. Cadde AVM de iç edilen Tekel fabrikası yanında tahsis edilen otopark arazisi gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (6 yıl önce)
    Ahmet bey siz mümkünse hizmet yapmayın gördük bu zamana kadar yaptıgınız hizmetlere pembe trambüs agaclara capıt bağlama alt gecitler falan filan ortada en basit yeni stadın yolları etrafını daha bitiremediniz. Daha iyi hizmetler yapmanız dilegimizle
    0
    0
    Yanıtla
  • Yabangulu (6 yıl önce)Dayı isimli kullanıcı yorumuna
    Kulliyenin altini guya pazarcilar kullancakti otopark gibi bir yer yaparsa kim malini satar tabi olan arac sahiplerine oluyo sokaktan gecemiyorsun once bu sorunu çözsün sonra kulliyesini donatsin 3 katli pazar yeri yapsın İstanbul'da ki gibi azcık şehir planlamasi gorsun
    0
    0
    Yanıtla