SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Büyük Fırsat'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Uygulaması'nın önemli kazanımları olduğunu belirterek, ilgililerin bundan yararlanmaları gerektiğini vurguladı.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Uygulaması Kanunu hakkında bilgi aktarıldı. Buradaki bilgilendirme toplantısında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, "Bilindiği üzere 5811 Sayılı Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması Hakkında Kanun 22 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Bu kanunun amacı; gerçek ve tüzel kişilere ait olup, yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını ekonomiye kazandırılması ve taşınmazların kayda alınması ile yurt içinde bulunan ancak işletmelerin öz kaynakları içinde yer almayan bu türden varlıkların sermaye olarak konulmak suretiyle işletmelerin sermaye yapılarını güçlendirmek" ifadelerini kullandı.

"Gerek yurt dışı ve yurt içi varlıklar kapsamında bildirilen veya beyan edilen varlıklar nedeni ile 1 Ocak 2008 tarihinden önceki dönemlere ilişkin hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmaz. Ancak diğer nedenlerle bu kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonra başlayan 1 Ocak 2008 tarihinden önceki dönemlere ilişkin vergi incelemeleri sonucun gelir, kurumlar ve katma değer vergisi yönünden tespit edilen matrah farkından, bu kanun kapsamında beyan edilen tutarlar mahsup edilerek tarhiyat yapılır" diyen Vergi Dairesi Başkanı Özkan, "Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerimizin kayıtlarına almadıkları varlıklarını kayıtlarına alabilmek için çok büyük bir fırsat olan bu uygulamanın süresi 2 Mart 2009 günü sona erecektir. Mükelleflerimizin bu fırsatı kaçırmamaları büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Bu arada, Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Mahmut Polat da, Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması kanunu hakkında bilgi aktarıp, detaylı bilginin 4440 189 nolu Vergi İletişim Merkezi'nden alınabileceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız