SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Büyük Katkısı Olacak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri dolarken, teşvik yasasının çok önemli katkıları oldu” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki AKP Heyeti ile birlikte MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Balin, Başbakan Erdoğan’ın teşvik uygulamasının devam edeceği yönündeki açıklamasını değerlendirerek, “Türkiye’de 5084 sayılı teşvik yasası Mart 2004 tarihinde çıktı. Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde o dönemde aktif hale geldi. 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsalarımız o teşvik döneminde tamamen satılarak, yüzde 100 doluluk durumuna geldi. Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi çok güzel bir organize sanayi bölgesi durumuna geldi. Teşvik yasasından dolayı şehir dışında çok önemli yatırımcılar gelerek, çok önemli istihdam alanı oluşturdular. 5084 sayılı teşvik yasası ile ilgili olarak güzel bir gelişme oldu ve sayın başbakanımız Malatya’nın da 4 yıl daha teşvik uygulamasından yararlanacağını ifade ettiler. Bu durum Malatya için çok önemli bir gelişme. MÜSİAD olarak beklediğimiz bir gelişmeydi. Bununla alakalı durumdan memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eğer hükümet, programları ile özel sektörü desteklemezse, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasın da gerçekten ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz” diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise, "Hükümetimizin uygulamış olduğu teşvik uygulaması hem Malatya’nın sanayisinin gelişmesine ve hem de ihracat rakamlarını yükselmesine vesile oldu. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri şuanda dolu. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin 12 milyon metrekarelik arsasını direk Maliye Bakanımızdan aldık. Oranında önce alt yapısını, sonrada üst yapısını tamamlayarak, Malatyalı ekonomisine katkıda bulunmak zorundayız. Malatya’da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri dolarken, teşvik yasasının çok önemli katkıları oldu. Şimdi bizim yapmış olduğumuz görüşmelerde, sayın maliye Bakanımız, Sayın Ekonomi Bakanımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız ve en son olarak Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2004 yılında başlayan 5084 sayılı teşvik yasasının 2012 yılından sonra da devam etmesini talep etmiştik. Teşvik yasasının uzatılmasında Malatya ekonomisine de çok büyük bir katkısı olacaktır. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve sosyal devlet anlayışı bizim AK Parti iktidarının, 10 yıllık iktidarının en önemli etkenleridir” şeklinde konuştu.

Çalık, Malatya’da Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimlerde bulunduklarını ve çalışmaların bakanlıklar nezdinde sürdürüldüğü kaydetti. Çalık, bir süre MÜSİAD Şubesi’nde üyelerle sohbet ederek, ekonomik ve genel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız