SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Büyük Mücadeleler Verdik"

0
Güncellendi - 2017-05-03 22:13:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, katıldıkları ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ nde Malatya kayısısını çok iyi bir şekilde tanıttıklarını söyleyerek, zirvenin kayısı için çok olumlu geçtiğini belirtti.

Ankara Ticaret Odası tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen 'Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne MTSO olarak katıldıklarını anımsatan Erkoç, “Bu önemli zirveye biz de MTSO olarak katıldık ve orada stant açtık. Stantta da Malatya’mızın güzel kaysılarını dağıtma ve tanıtma fırsatı bulduk. Zirve kayısımız açısından çok olumlu geçti. Yapılan tanıtımların kayısımız adına çok güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Çok büyük mücadeleler verdik”

Başkan Erkoç, MTSO olarak, 2001 yılında kayısı için Türkiye Coğrafi İşaret Belgesini aldıklarını ve 2014 yılında başvurdukları Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini de en kısa sürede alacaklarını kaydederek, "Bu önemli belge ile birlikte Türkiye’de tarım ürünleri arasında Aydın incirinden sonra Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini alan ikinci ürün kayısı olacak. Bu kayısımız için çok ama çok önemli bir gelişme. Biz MTSO olarak bu iş için çok büyük mücadeleler verdik ve Allah’a hamd olsun dışarıdan destek almadan bu işi gerçekleştirdik" dedi.

“Bu konuyu ülke gündemine taşıyacağız”

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesinin alınmasından sonra bütün Malatyalılara büyük görevler düştüğünü belirten Erkoç, "Belgeyi aldıktan sonra kayısıda denetim mekanizmasını oluşturmamız ve kayısımızı çok iyi tanıtmamız gerekiyor. Bunun yanında şehrin tüm dinamikleriyle bu konuyu Türkiye gündemine taşıyacağız. Kayısıda fiyat istikrarını da sağlarsak ben inanıyorum ki artık kayısımız hak ettiği yere gelecektir. Avrupa Birliği Coğrafi İşaret damgasını ihraç ürünlerine vurarak dünya pazarına artık Avrupa tarafından tescillenmiş bir ürünü pazarlayacağız ve bu hepimizi çok mutlu edecek. Malatyamıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Adıyamanlı Abizer (6 yıl önce)
    Belgeyi aldında kayısı fiyatları istikrara mı kavuştu.Ayıp be birde gözümüze baka baka yalan konuşuyorsunuz.Bak Numan kurtulmuşa Fındığı T.M.Ofisine aldırıyor fiyatlar nasıl zıpladı.Malatya bakanı ne diyor malatya nın kayısısı sahipsiz.Malatya lı vekil bakan değilmisin Numan gibi yapamıyorsan orada ne işin var.kitap fuarında ahkam kesmeyin.Oy veriyoruz hakkını verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Hasan Erkoç yav He He
    0
    0
    Yanıtla
  • İDRİS (6 yıl önce)
    Malatya bu TSO nun kıymetini bilmiyor. Başkan mücadele ettik diyor belgeyi almak için ve en sonunda almışlar. Ya Erzurum kayısı coğrafi işaretini alsaydı ne yapacaktık. Hep bi eleştiri çok ayıp
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (6 yıl önce)
    Yapılan çalışma övgüye değer geç olsa da emeği geçenlere teşekkür etmek lazım Lakin Hasan başkan bu mücadeleyi kime karşı verdiniz karşınızda bir rakip mi vardı yada yetersiz kadro yüzünden acemilikten gereksiz yere caba mı sarf ettiniz???
    0
    0
    Yanıtla