SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çok Büyük Patlamaydı Ama...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:37:15
Çok Büyük Patlamaydı Ama...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bir çok yerinde, Çarşamba günü saat 10.50 sıralarında vatandaşlar tarafından şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Malatya Valiliği tarafından saat 15.42'de basın kuruluşlarına gönderilen ve herhangi bir yetkilinin imzasının bulunmadığı açıklamada, patlamanın Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde olduğu belirtildi. Patlamanın kuş uçusu olarak yaklaşık 50 kilometreden duyulduğu öğrenildi.

Malatya Valiliği tarafından, patlama ile ilgili 8 Ağustos günü yapılan açıklamada; " Bugün saat:11.00 sularında İlimiz genelinde bir patlama sesi duyulmuştur. Konu ile ilgili yapılan araştırmada bahse konu patlamanın Çelikhan-Yeşilyurt  İlçesi arasında yol yapım çalışması sırasında kontrollü olarak dinamit patlatılmasından kaynaklandığı ve patlatmanın Çelikhan sınırları içinde olduğu belirlenmiştir. Herhangi bir olumsuz durum  olmamakla birlikte patlamanın İlimizle bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi. 

Kaymakamlık İzin Alındı Dedi

Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde sürdürülen yol yapım çalışmaları ile ilgili olarak Çelikhan Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; dinamitle kontrollü patlama yapmak için yolu yapan firma tarafından izin alındığı bildirildi. Alınan bilgiler arasında patlama bölgesinin; Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamadaki gibi Çelikhan-Yeşilyurt yolunda olmadığı, farklı bir bölgede yapıldığı yer alıyor. 
"Yer Sarsıldı"
 
Saat 10.50 sularında duyulan şiddetli patlama sesinden sonra vatandaşlar paniğe kapılarak, güvenlik güçlerini ve basın kuruluşlarını aradılar. Patlama sesi il merkezi ve bazı ilçelerden bile duyuldu. Patlamayı Kernek Parkı civarında duyan bir vatandaş, " Konumumuza göre şehirin güney batı tarafından gelen bir patlama sesiydi. Patlamanın kaynağının bize uzak olduğunu hissedebildik. Ancak patlama sesiyle birlikte adeta yerin tabanında da bir sarsılma oldu." dedi. Patlama sesinin daha fazla hissedildiği konumlarda olan vatandaşların korkuyla kaçmaya başladıkları da iddia edildi.  
 
Bir Çok İddia Ortaya Atıldı
 
Resmi açıklama yapılmadan önce patlamayla ilgili iddialar arasında; Kireç Ocağı'nda patlama olduğu herhangi bir can kaybının olmadığı , şiddetli patlama sesine 'ses duvarını' aşmış bir uçağında neden olmuş olabileceği yeraldı.  Paniğe kapılan bazı vatandaşlar ise patlama sesini Akçadağ İlçesi'ndeki Kürecik mevkiinden bulunan Füze Savunma Sistemi'nin vurulmuş olması ihtimaline dayandırdı. 
 
"Helikopterler Uçuyordu"
 
Patlama sesini Yeşilyurt ilçesinde duyan vatandaşlar, hemen sonrasında ise ilçenin üzerinde uçan helikopterleri gördüklerini söylediler. Bu helikopterlerin ilçeye yakın bölgelerde uçuş yapmalarının nedenin ise patlamanın kaynağını tespit etmek için olabileceği sanılıyor. 
 
Depremle İlgisi Yok
 
Yeşilyurt-Çelikhan arasında yapılan yol çalışmaları sırasında dinamitle büyük bir kaya parçasının patlatılmasından kaynaklanan patlamanın; bölgede depreme neden olduğuda iddia edildi. Ancak 'Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgilere göre Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde; yerin 5 kilometre altında meydana gelen 1.9 şiddetindeki depremin saat 10.11'de meydana geldiği öğrenildi. Şehirin genelinde duyulan patlamanın saat 10.50 sularında olması, bu patlamanın depreme neden olduğu iddialarını çürüttü. 
 
Fotoğraf : Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız