SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Büyük Soru İşareti.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:39:21
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, devletin Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan öğretmenlerin can güvenliğini sağlaması gerektiğini belirtti.

Okulların açılması ile birçok sorunun da beraberinde geleceğini belirten Yıldırım, en önemli problemlerden birisinin de terör olaylarının daha yoğun yaşandığı bölgelerdeki okulların durumları ile alakalı olduğunu ifade etti. Buralarda görev yapan öğretmenlerin can güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunda bir güvencenin olmadığını belirten Yıldırım, “Teröristler yarın okullara saldırdığında ya da okulları yakmaya başladığında güvenliği kim sağlayacak gibi sorular var. Bizleri birçok öğretmen arkadaşımız arıyor ve diyorlar ki ‘Biz nasıl gideceğiz’ işte Yüksekova’da görevli arkadaşlarımız var. ‘Yarın bizim can güvenliğimiz nasıl sağlanacak’ dolayısıyla bu çok büyük soru işareti olarak duruyor. Bu konuda yöneticilerin gerekli önlemleri mutlaka almalıdır. Öğretmenlerin ve öğrencilerin can güvenliği sağlanmalıdır. Ama bu konuda bizi yönetenlerin özellikle valilikleri başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’nın bir açıklama yapması lazım. Aldıkları tedbirlerle ilgili bir duyuru yapmaları lazım” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Doğu’da bir okulun yakıldığını hatırlatan Yıldırım, “Şu anda okullar tatil olduğu için herhangi bir can kaybı söz konusu olmadı. Ama okullar açılında yüzlerce öğrenci okulda olacak. bin kişi 2 bin kişi okullarda olacak. 80-100 öğretmenin görev yaptığı okullar var. Bu arkadaşların can güvenliği nasıl sağlanacak. Belki asker, polisler ellerinde silah olduğu için kendi güvenliğini sağlıyorlar. Bu anlamda kafalarda müthiş bir soru işareti var. Tedirginlik var. Bu soru işaretlerinin mutlaka giderilmesi gerekiyor” dedi.

Sendikalarını arayan çok sayıda öğretmenin, can güvenliği endişesi ile Doğu’daki görev yerlerine gitmeye çekindiklerini söyleyen Yıldırım, “Bizleri arayan arkadaşlarımız ‘Canımız her şeyden daha önemlidir’ diyorlar. Bu nedenle de rapor almak istiyorlar. Yani devlet yetkililerinin güvenliği sağlayacağız diye bir açıklama yapması gerekiyor. Yani yarın öğretmenlerimizin kaçırılmayacağına dair bir garantiniz var mı?. Bu nedenle vatandaşlarımızın endişelerini anlamamız lazım. Tabi herkes rapor alamaz bir kısmı gidecek mecburen. Ama genel olarak öğretmenlerin kanaati şu güvenlikte sıkıntı olmazsa bize can güvencesi verilirse görevimizin başında olmak istiyoruz diyorlar” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız