SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Çalışmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:55:23
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı; coğrafi, kültürel, sanayi ve ekonomik açıdan önemli bir yere sahip olan Malatya’nın fuar merkezi olması gerektiğini söyledi.
 
Uluslararası Kayısı Festivali’nin 20.'sini düzenleyeceklerini ifade eden Nalçacı, “Bu, gerek Malatya’mız adına gerekse de bölgemiz adına ve bu yanında Türkiye adına güzel görüntülere sahne olacak. 4 ila 8 Temmuz tarihleri arasında Malatya’da coşkuyla bir festivali ve aynı zamanda Genel Ticaret ve Sanayi Fuarını organize edeceğiz. Festival boyutuna bakarsak, Malatya halkının bir nebze dinlenebilmeleri ve eğlenebilmeleri için bunun yanında tatile giren öğrencilerimizin güzel bir 5 gün geçirebilmeleri adına güzel bir organizasyon hazırlıyoruz. Bu yıl 7 sanatçımız festivale gelecek. Özellikle festivalimizin ilk gecesinin Berat Kandili olması dolayısıyla kandilimizi hep birlikte Malatyalılarla ve Malatyalılara yaşatacağımız sürprizlerle açılışımızı yapacağız. Ben inanıyorum ki, Malatya’dan Türkiye’ye, Malatya’dan bütün dünyaya farklı bir sedayla Berat Kandili'ni hep birlikte kutlayacağız. Geriye kalan 4 gün içerisinde de Malatyalıların eğlenebilmeleri için değişik sanatçılarımız, ozanlarımız, halk oyunları ekiplerimiz, mehteran takımımız ve özellikle de yurt dışından gelecek, festivalimizi uluslar arası boyuta taşıyacak halk oyunları ekiplerini vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.
 
Nalçacı, 9 bin metrekarelik alanda Genel Ticaret ve Sanayi Fuarı'nı da açacaklarını belirterek, “Genel Ticaret ve Sanayi Fuarı ile alakalı 9 bin metrekare alana sahip olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kapalı alanında fuarımızı gerçekleştireceğiz. Fuar alanının yüzde 65’ini satmış durumdayız. Stant satışlarımız çok iyi gidiyor. İnşallah coşkulu ve güzel bir fuar olacak. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın seçimden önce Malatya’nın fuarlar şehri olması projesi kapsamındaki düşüncelerini pekiştirmek adına gerek il dışından gerekse de yurt dışından Malatya’daki iş adamlarımız ve sanayicilerimizle buluşturup, kâr marjlarını artırmak amacıyla gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bununla ilgili altyapımızı hazırladık” diye konuştu.
 
Malatya’nın coğrafi, kültürel, sanayi ve ekonomik açıdan bölgesinde cazibe merkezi olduğunu kaydeden Nalçacı, “Sayın Başkanımızın misyonu ve düşüncesi çok önemliydi. Biz göreve gelmeden önce Sayın başkanımızın seçim beyannamesinde belirtmiş olduğu Malatya’nın emin adımlarla fuarlar şehri olması noktasında düşünceleri vardı. Bizde bu düşünceyle birlikte göreve geldik. Malatya’nın fuarlar şehri haline gelmesi için çok çalışmamız lazım. Hep beraber biz bu işi yapabilirsek, el ele, gönül gönüle, omuz omuza verip Malatya adına güzellikleri ön plana çıkarabilirsek, şehrimiz fuarlar şehri olacaktır. Özellikle 1990’lı yıllarda başlayan ve mikro milliyetçilik kokan düşünceyle her ilin kendi fuarını yapma düşüncesi vardı. Ama gerçek fuar mantalitesinde her ilde fuarın olmaması gerektiğini, mutlaka ama mutlaka fuar altyapısının oluşması gerektiğini, bölgeler içerisinde fuar merkezlerinin oluşması gerektiğinin bir gerçek olduğu görüldü. Biz de Malatya’yı değerlendirdiğimiz zaman şehrimiz özellikle coğrafi, kültürel, sanayi ve ekonomik açıdan bölgenin fuar merkezi olabilecek konuma sahip. Bunun altını çizerek ifade etmekte yarar var. Malatya bizim ilimiz olduğu için değil, Malatya bölgesinde coğrafi açıdan, kültürel açıdan, sanayi alt yapısı açısından, ekonomi ve birçok nedenden dolayı fuar merkezi olabilecek bir konumda bulunuyor. Bu nedenle Malatya’nın kesinlikle fuar merkezi olması gerekiyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız