SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Ciddi Katkı Sağlayacak'

A- A+ PAYLAŞ

Kale Kaymakamlığı ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Şimdi Okullu Olduk" ve "Okul Öncesi Eğitimi Yaygınlaştırma" projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Ramada Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Vali Ulvi Saran, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra proje ortakları katıldı.

Tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Toplumun gelişiminin temel taşı, ailedir. Ailenin sağlıklı, mutlu ve uyumlu bir şekilde gelişmesinde de anne anahtar rolü oynamaktadır. Dolayısıyla kadınlarımızın ve kızlarımızın eğitimi, toplumumuzun geleceği açısından hayati bir önem taşıyor" dedi.

Projelerin toplumun geleceği açsından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Saran, "Kale İlçe Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa üstlendiği sorumlulukla Kale İlçesi'nde kızların okullaştırılması oranına ciddi bir katkı sağlanacaktır. Öte yandan eğitimin yine en önemli aşamalarından birisi olan okul öncesi eğitim açısından da Kale ilçesine ve Malatya'ya çok ciddi bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, "Avrupa Birliği hibe programında yer alan ve ülkemizin de hızla adapte olduğu uyum sağladığı projeler kapsamında kale İlçemizin de geliştirdiği bir takım projeler var. Bu projeler gerçekten Milli Eğitim Müdürlüğümüzün alt yapısını güçlendirme noktasında çok büyük anlam ifade ediyor" şeklinde konuştu.

Kale İlçesi Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu da, "Kale ilçemizde yaklaşık 120 kişi özellikle kız ve kadın olarak 120 kişi okuma-yazma bilmemektedir. Kurslar açarak okumaz-yazma bilmeyenlerin okullaşması ve eğitimlerinin tamamlanması hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından projeler hakkında görsel olarak bilgilendirme yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız