SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çok Ciddiymiş Gibi İşlem Yaptık Ama..''

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da kuş gribi vakası bulunan bir tesisteki tavukların nakledildiği Malatya'daki tavuk tesisi hakkında açıklamada bulunan Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, tavukların satış için değil, yakılmak üzere getirildiğini tespit ettiklerini ve tesisteki tüm ürünlerin imha edildiğini bildirdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Polisevi'nde basın mensuplarının soruları üzerine Malatya'daki Elazığ bağlantılı bir tavuk tesisiyle ilgili son durumu anlattı. Vali Daşöz, "Konu bize intikal edince, biz olayın şüpheli olduğunu görmemize rağmen, çok ciddiymiş gibi işlem yaptık. Gerek Tarım İl Müdürlüğü ve gerekse de Sağlık İl Müdürlüğü, hemen olaya müdahil oldu. Valilik olarak hemen acil biçimde Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nu topladık. Kanunun öngördüğü zorunlu önlemleri aldık. Bu arada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam etti. Şu anda girdiğimiz ilk durumda tesiste bulunan daha önceki stoktaki ürünler de olmak üzere bütün mamuller imha edildi. Elazığ'dan gelen hayvanların, rendering (Fırında imha edilmesi) denen bir işlem için getirildiği belirlendi. Kayıtlarında bu aynen gözüküyor. Bu ünite her tesiste olan bir şey değilmiş. Farklı bir işlevi olan bir uygulama bu" dedi.

Malatya'daki tesiste çalışan işçilerin sürekli gözetim altında tutulduğunu belirten Daşöz, "Malatya'daki tavuk tesisinde çalışan bütün çalışanlar sağlık kontrolüne tabi tutuldu. Çalışanların hastalıkla ilgili bir belirtisi yok. Çalışanlar sürekli yakından takip ediliyor. Elazığ'daki işçinin durumunun negatif çıkması da memnuniyet verici" şeklinde bilgi verdi.

Alınan duyum üzerine başlattıkları çalışmada en kötü senaryoya göre ihtimalleri değerlendirip tedbir aldıklarını anlatan Vali Daşöz, şunları söyledi:

"Malatya'da her önlem en kötü ihtimale göre alındı. Şu anda herhangi bir kaygı verici durum yoktur. Tesiste her türlü önlem alınmış durumda. Böyle bir durum Malatya'daki tesiste ortaya çıkmadı. Elazığ'da çıktığı için orayla bağlantılı olduğu varsayımıyla en kötü senaryoya göre tedbirler alındı. Kuş gribiyle ilgili genel tedbirler her zaman devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız