SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Çok Abartıldı!'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı yemekte AKP’li Darende- Yenice Belediye Başkanı Mehmet Yücel’in CHP Lideri Deniz Baykal'a "Allah akıl fikir versin" şeklinde dua yapması ile başlayan krizi AKP Milletvekili İhsan Koca değerlendirdi.

Basın mensuplarının dua krizi ile ilgili sorularını yanıtlayan ve olayı anlatan AKP Milletvekili İhsan Koca, “Çok güzel bir program gerçekleşti. Sayın Bakanımız Fuarın açılışına katıldı. Açılış büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Açılış sonrası misafirlerle birlikte bir yemek programı organize edilmişti. Yemek programı da güzel bir ortamda gerçekleşti. Burada misafirlerimiz bir sohbet ortamı buldu. Yemek sonunda Darende Yenice Belediye Başkanımız bir yemek duasına başladı. Ben görmedim. Yemek duası esprili bir şekilde devam etti. Herkes gülümsüyordu. Bu esnada bahsedilen cümle telafuz edildi. Herkesin hoş olmadığı şekilde tepkisi ortaya çıktı. Espride olsa bunun olmaması gerektiği bildirildi. Bunun hoş olmadığı şeklinde tepkiler ortaya çıktı. Fakat espri ortamında uzunca bir dua da cımbızla bu cümlenin çekilmesini tüm hassasiyetin buna gösterilmesinin olayın çok çok abartıldığını düşünüyorum. Bu konuda hassasiyet gösterilmek gerekiyorsa öncelikle tüm dünyada manevi değeri olarak kabul edilecek. Yüce Peygamberimize hakaret vari cümleler söylendiğinde buna hassasiyet gösterilmesi gerekiyordu. Hele bunun soru haline getirilmesi ve getirenlere şunu söylemek gerekiyor. Siz bizim yüce Peygamberimize hakaret edildiğinde neredeydiniz? Eğer gerçekten manevi değerlere hassasiyet gösteriyorsanız buna hassasiyet gösterilmesini beklerdik” dedi.

MUTTALİ OLMAMIŞLAR!..
Yemekten sonra Görüş Gazetesi Muhabirinin konuştuğu bir AKP Milletvekili, yemekteki duaya bakan Eker'in de tepki gösterdiğini ifade ederken, Belediye Başkanlığı yaptığı açıklamada, bakanın konudan haberdar olmadığı öne sürüldü.

Belediyenin "siyasi dua" ile ilgili açıklaması da şöyle:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerde, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker onuruna Belediye Başkanımız H. Cemal Akın tarafından verilen yemek sonrasında dua okunduğu ve konuyla ilgili Belediye Başkanımız H. Cemal Akın’a bazı sorular sorulmuştur.

16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin açılış törenine katılan Tarım ve Köy İşleri Bakanımız sayın Mehdi Eker ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve il dışından gelen diğer misafirler onuruna Belediye Başkanımız sayın H. Cemal Akın tarafından bir lokantada yemek verilmiştir.

Lokanta’nın çok katlı olması ve Sayın Bakanımız ve konuklar onuruna verilen yemeğin yanı sıra, lokantanın diğer müşterilerine de hizmet vermesi nedeniyle, oldukça kalabalık bir ortam oluşmuştur.

Böylesi yemekler, genellikle sohbet ortamında geçmektedir. Belediye Başkanımız H. Cemal Akın da ev sahibi olması nedeniyle gerek sayın Bakanımız, gerekse sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile sohbet ettikleri için haberlere konu olan gelişmelere muttali olmamıştır.

Ayrıca Belediyemiz tarafından, yemekte dua okuması için de hiçbir kimse davet edilmemiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız