SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok da Keyifliyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:25
A- A+ PAYLAŞ

Yönetim Kurulu Toplantısını Malatya’da yapan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Rıdvan Mertöz ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ettiler.

27 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleşen ziyaret sırasında İDDMİB ile ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin 7.5 milyar dolar ihracat yaptığını ve 5.500 üyesi olduğunu belirterek, içerisinde alüminyum, bakır, mutfak, bağlantı elemanları ve yapı gibi birçok sektörü bünyesinde barındıran ihracatçılar birliği olduklarını söyledi.

Kendisinin Malatyalı olduğunu ve Lise eğitimine kadar Malatya’da okuduğunu kaydeden Rıdvan Mertöz, “Birlik olarak, Malatya’da yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Bu toplantımızı TSO’da düzenledik. Bu vesileyle de Belediye başkanımızı görmeden gitmeyelim dedik. Şehrimiz büyükşehir oldu. Sizler Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinizi başarıyla sürdürüyorsunuz. Büyükşehir belediyesi olarak çalışmalarınız yüzümüzü ağartıyor. Çok güzel hizmetler yapıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nın yatırım anlamında hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Mertöz, “Mayıs ayında İstanbul Sanayi Odası’nı Malatya’ya getireceğiz. 100 kişilik bir sanayici ordusuyla çıkartma yapacağız. Malatya TSO’nun daveti üzerine bugün buraya geldik. Sanayi odası yılda 2-3 defa il dışına çıkıyor, geziler tertip ediyor. İlkbahar gezisini inşallah Malatya’da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İDDMİB Yönetim Kurulu üyeleri ise Malatya’nın yatırım için çok cazip bir il olduğunu belirterek, “Büyükşehirlerde Belediye ile kamuyla, sanayinin çok ciddi problemleri var. Biz bunların hiçbirini Malatya’da yaşamadık. Hiçbir prosedüre takılmadık. Çok zor olan şeyleri çok kolay aştık. Çok da keyifliyiz. Burada 200 kişinin çalıştığı 20 milyon liralık bir yatırım yaptık. Bu yatırımlarımızın devamı gelecek. Herkese de bu farkındalığı anlatacağız” şeklinde konuştular.

Misafir heyeti Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların değişik illerde yapılmasının farklı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Büyük firma ve kuruluşların genelde bu tür toplantılarını Ankara veya İstanbul gibi büyükşehirlerde gerçekleştirdiğini hatırlatan Başkan Çakır, “Biraz da Anadolu’nun ne yaptığını bilmek gerekiyor. Hem sektörün potansiyelini, hem de şehirlerin kültürlerini yakından görmek gerekiyor. Malatya’da sizleri görmek bizleri mutlu ediyor. Malatyamız gerçekten kalkınan ve gelişen illerden bir tanesi. Ama bu gelişmesini daha da hızlandırması gerekiyor.  Bölgede artık çekim merkezlerinin, illerinin olması gerekiyor. Biz de buna talibiz ve bunun için çaba sarf ediyoruz. Bizim yatırımcılarımızın çoğu Malatya dışına yatırım yapmış. Dışarıdaki yatırımcılarımız Malatya’da olanın belki 5-6 katı. Bunların Malatya’ya olan ilgisini kesmemek gerekiyor. Bunlar ülkemiz için bir kazanç ama ilimiz için de bir kazanç olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Başkan Çakır, ziyaret sırasında misafir heyete tepside kuru kayısı ikram ederken, İDDMİB Yönetim Kurulu da Başkan Çakır’a çini plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız