SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Daha İyi Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:07
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 6.’sı yapılacak Malatya Uluslararası Film Festivali’nin içerik ve organizasyon yapısının daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla düzenlenen istişare toplantısı, Malatya Valisi Süleyman Kamçı başkanlığında  Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda Vali Süleyman Kamçı, ortaya çıkan iradenin festivalin devam ettirilmesinden yana olduğunu belirterek, “Bu yıl yapacağımız festival çok daha iyi, çok daha nitelikli olacak” dedi. 

Toplantıda, festivale katkı sağlayan belediyelerin katkı paylarının arttırılması konusunda yapılan çağrıya olumlu cevap veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, daha önce verdikleri 250 bin TL’lik desteği 350 bin TL’ye, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ise 100 bin TL’lik katkıyı 150’şer bin TL’ye çıkardı. Böylelikle 3 belediyenin festivale yapacağı katkı toplamda 650 bin TL olarak kayıt altına alındı. Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, festivalin başarılı geçmesi konusunda üstlerine düşen her konuda yardımcı olacaklarını belirtti. 

Geniş katılımlı istişare toplantısı

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın ev sahipliğinde yapılan film festivali istişare toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Vali Yardımcıları Ömer Dağdeviren,Latif Memiş, ilçe kaymakamları, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve medya mensubu katıldı. Toplantıda malatyahaber.com'u Niyazi Doğan temsil etti. 

İstişare toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Film Festivali’nin kentin sanatsal ve kültürel yaşamına önemli katkılar yaptığına dikkat çekerek, geçtiğimiz yıl festival boyunca yaşanan bazı aksaklıkların bundan sonra yaşanmaması için fikir teatisi yapmayı amaçladıklarını söyledi. 

Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve yerel medyanın da festivalin başarısı için önemli roller üstlenebileceğini kaydeden Vali Süleyman Kamçı, “Festivalin devam edip etmemesi konusu da dahil olmak üzere, festivalin nitelik ve içeriğine yönelik bir değerlendirme, fikir alış-veriş yaparak daha iyiye ve daha güzele ulaşmanın çabası içinde olacağız” dedi. 

Vali Yardımcısı Dağdeviren: 5 yılda 60 bin kişi festivalde film izledi 

Vali Süleyman Kamçı’nın konuşmasından sonra Malatya Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, başta son yapılan festival olmak üzere Uluslararası Malatya Film Festivali’nin 5 yıllık değerlendirmesini içeren bir sunum yaptı. Sunumda, istatistiksel veriler de aktaran Dağdeviren, festivalin Malatya’nın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına katkıda bulunduğunu, 5 yıl içinde 60 bin kişinin festivalde film izlediğini söyledi. Vali Yardımcısı Ömer Dadeviren, ulusal ve uluslararası medyada çıkan haberlerin 80 milyon dolar değerinde bir tanıtıma karşılık geldiğini kaydetti. 

Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren’in sunumundan sonra, istişare toplantısına katılan belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve medya mensupları festivale ilişkin eleştiri ve değerlendirmeler yaptı.

Toplantıda malatyahaber.com'u temsil eden Niyazi Doğan, film festivalinin 5 yıllık hafızasına yönelik bir değerlendirme yaptı ve festivalin sürdürülebilir, nitelikli, sadece tüketen değil üreten bir düzeye ulaşması yolunda yapılan yanlışlar konusunda eleştirilerini dile getirdi. 

Belediyeler katkılarını arttırdı 

Toplantıda, Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri Güler Hazar, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi’nin, Malatya’ya herhangi bir fayda ve katkı sunmayan çok sayıda dernek vakfa büyük ölçekli paralar aktardığına dikkat çekerek, “Bu belediyelerimiz halkımızın parasını ne iş yaptığı, ne tür bir fayda sağladığı belli olmayan, kamu yararına hiçbir iş üretmeyen bu dernekler yerine Malatya Film Festivali’ne daha fazla katkı yapmalıdır. Hatta sayın başkanlar yapacakları katkının rakamını bugün burada açıklayarak festivalin bütçesinin oluşumunu başlatmalıdır” çağrısında bulundu. 

Vali Süleyman Kamçı da bu konuşmadan sonra, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kısa bir müşavere yaptı. Müşavereden sonra, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, festivalin ana sponsoru olarak Uluslararası Malatya Film Festivali’ne 350 bin TL katkı sunacaklarına yönelik vaatte bulundu. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise daha önce yaptıkları 100’er bin TL olan katkılarını 150’şer bin TL düzeyinde açıkladı. Böylelikle Malatya merkez belediyelerinin festivalin 6.’sı için toplam desteği 650 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Toplantı Sonucu: Vali Kamçı “Festivale devam edilecek, çok daha iyisi yapılacak” 

Yaklaşık 2 saat süren toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, toplantının son derece verimli bir içerik ürettiğine dikkat çekerek “Katılan herkese teşekkür ederim. Bugün burada bir kez daha festivalin Malatya’ya yaptığı katkı konusunda bir ortak görüşün var olduğunu görmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Festivalin devam ettirilmesinin toplantının bir başka ortak kararı olarak belirdiğine vurgu yapan Vali Süleyman Kamçı, “Festivalimiz devam edecek. Hem de çok daha iyi bir içeriğe ve niteliğe sahip bir şekilde devam edecek. Geçen yıl bazı aksaklıklar yaşandı. Bunu kabul ediyoruz. Bu aksamaları dile getiren eleştirileri de dikkate alıyoruz. İnanıyorum ki Malatya Kasım ayında çok daha zengin nitelikte ve yüksek sanatsal kalitede bir festivali izleyecek ve yaşayacaktır” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız