SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Daha Sağlam Bir Zemine Sahibiz"

0
Güncellendi - 2016-09-02 19:55:58
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Güçlenen milli birlik ve beraberliğimiz geleceğe yönelik olumlu beklentilerimizi de güçlendirdi. İddialı ekonomik hedeflerimize ulaşma inancımızı artırdı. Bugün geldiğimiz noktada ekonomimizi daha da güçlendirecek köklü reformlar için çok daha sağlam bir zemine sahibiz” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 94. Genel İdare Kurulu Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına katılan Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin ekonomisine ilişkin önemli açıklamalar bulundu.

Bakan Tüfenkci, küresel finans krizi sonrası dünya ekonomisindeki sorunların hala devam ettiğini belirterek, dünya ticaretinin küçülmeye devam ettiğini söyledi.

Gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinin yavaşladığına dikkat çeken Tüfenkci, “Gelişmiş ekonomiler tüm çabalara rağmen arzu edilen büyümeyi yakalayamıyorlar” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, küresel ekonominin yavaşlamasına karşın Türkiye’nin kesintisiz büyümeye devam ettiğini belirtti.

“HALKIMIZ DEMOKRASİYE VE ÜLKE EKONOMİSİNE SAHİP ÇIKTI”

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde halkın demokrasiye sahip çıktığı gibi ekonomisine de sahip çıktığını ifade eden Tüfenkci, şunları söyledi:

“Son 28 çeyrekte gerçekten büyüyen dünyadaki ilk 5 ülkeden birisi de Türkiye oldu. Tüm bu küresel dengesizlikler içerisinde ülkemiz 15 Temmuz hainliğini de yaşadı. Daha önce PKK terör örgütüyle mücadele ederken, DEAŞ terör örgütüyle mücadele ederken, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini de bu ülke yaşadı. Bu süreçte halkımız demokrasisine sahip çıktığı gibi gerçekten ekonomisine de sahip çıktı. Dövizini satan vatandaşlarımız Türk lirası alarak ulusal parasına ve ekonomisine güvenini gösterdi. Ülkemiz ekonomik faaliyetlerinde hiçbir kesintiye uğramadı. Hain darbe girişiminin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmeden bütün piyasa göstergeleri normale döndü. Ağustos ayında ihracatımız rekorlar kırdı. Darbe girişiminin hemen akabinde Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde net yurt dışı sermaye girişi de ciddi anlamda arttı. Bu yabancıların, algı operasyonlarına rağmen Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvenini gösteriyor. Ağustos ayı itibariyle 116 milyar dolat yabancı girişi oldu. İhracatımızda 7,3 oranında bir önceki yıla göre Ağustos ayı içerisinde artış gösterdi. Bu, ekonomimizin beklenmedik gelişmeler karşısında dayanıklılığı ve gücünü bir kez daha kanıtladı. Güçlenen milli birlik ve beraberliğimiz geleceğe yönelik olumlu beklentilerimizi de güçlendirdi. İddialı ekonomik hedeflerimize ulaşma inancımızı artırdı. Bugün geldiğimiz noktada ekonomimizi daha da güçlendirecek köklü reformlar için çok daha sağlam bir zemine sahibiz.”

“ÜLKEMİZE, İNSANIMIZA, İŞADAMLARIMIZA GÜVENİYORUZ”

Bakan Bülent Tüfenkci, Türkiye ekonomisinin artık çalkantılardan etkilenmeyen, kendi potansiyeliyle sorunların üstesinden gelebilen, koşullara uygun esnek politikalar üretebilecek bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Büyümeyi destekleyecek adımları bir bir attıklarını kaydeden Tüfenkci, “Yatırım teşviklerin kapsamını genişletiyor ve içeriğini de zenginleştiriyoruz. İkili ilişkilerde yeni sayfa açmak suretiyle ekonomik etki ağımızı genişletiyoruz. Küresel enerji hatlar üzerindeki kilit bir ülke olma fırsatına sahibiz. Doğru politikalarla hedeflerimize yürüyoruz. Ülkemize, insanlarımıza, işadamlarımıza güveniyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde ekonomik hedeflerimizi bir bir tutturup, terörü de birlik ve beraberlik içerisinde yeneceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDERKEN, TÜM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Tüfenkci, Rusya ile ilgili atılan adımların meyvelerini ilerleyen günlerde toparlamaya başlayacaklarını ifade ederek, ilk charter seferinin yarın başlayacağını kaydetti.

AKP hükümetlerinin bugüne kadar popülizmden uzak, gerçekçi politikalarla Türkiye ekonomisini güçlendirdiğini dile getiren Tüfenkci, “Ülke menfaatlerini ön plana alarak hareket ettik. Ekonomik politikaları oluştururken asla ve asla siyasi çıkar gözetmedik. Hiçbir şart altında da mali disiplinden taviz vermedik. Devletin ekonomideki ağırlığını azaltıp, özel sektör öncülüğünde büyümeyi teşvik ettik” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, dev proje ve yatırımlarla Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü olduğunun dünyaya ilan edildiğini kaydederek, şunları söyledi:

“FETÖ’yle de, PKK’yla da, PYD’yle de, DEAŞ’la da mücadele ederken, tüm yatırımlarımız devam ediyor. İşte bu yüzden Türkiye’yi hedefe koyuyorlar. Terörün amacı korku, panik, endişe ortamı oluşturmak, terörün amacına ulaşmasına hep birlikte izin vermeyeceğiz. Teröre inat üreteceğiz, bu toprakların gelişmesi için mücadele edeceğiz. Terörün her türlüsüne karşı aynı duruşu hep birlikte sergileyeceğiz.”

“BİZ DİRENMEYE DEVAM EDERKEN, ÜRETMEKLE DE MÜKELLEFTİK”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise, “Malatya Şubemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genel İdare Kurul Toplantımız 2 gün sürecek. Genel İdare Kurulu Toplantıları MÜSİAD’ın geleneğinde şube başkanlarının tümüyle, şube yönetimlerinde o konuyla ilgili arkadaşlarımızın, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin ve sektör kurulundan ilgili kişilerin katıldığı 2 gün süren bunların birisinde önceden belirlenmiş bir konuyu konunun muhataplarıyla detaylı bir şekilde görüşme imkanı bulduğumuz platformda 2. günü ise MÜSİAD’ın kendi içinde şubeleriyle, teşkilatlarıyla sektör kuruluşlarıyla yapması gerekenleri gözden geçirdiği bir süreç olarak devam ediyor” dedi.

Olpak, süreçle ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz son zamanlarda yoğun gündem içerisinde gitmekle birlikte 15 Temmuz’dan bugüne kadar geldiğimiz süreçte de adeta tarihin yeniden yazıldığı bir demokrasiden geçmekte. Bir taraftan ‘Cenabı hak böyle günleri bizlere bir daha yaşatmasın’ diye dua ederken diğer taraftan da asımın neslinin ayakta olduğunu görmekten dolayı da Cenabı hakka hamd ediyoruz. Böylesi zor durumlarla karşı karşıya kaldığımızda millet olarak nelere kadir olduğumuzu bir defa daha hem kendimize hem de bütün dünyaya gösterebildiğimiz için. Biz MÜSİAD olarak bir işadamları derneği çerçevesinde elbette bütün milletimiz gibi kadınıyla, çocuğuyla, bürokratıyla, siyasetçisiyle aynı noktada birleştiğimizde çalışmalarımızı 3 eksen de götürdük. Birincisi direnmeye devam ettiğimiz kısmı vardı. Hep birlikte meydanlarda olduğumuz o süreçte biz MÜSİAD ailesi olarak milletin tüm ferleriyle birlikte Şırnak’tan Tekirdağ’a, Muğla’dan Rize’ye kadar her yerde her gece görüntülü yoklama ile başlayıp sabah yine görüntülü yoklama ile geçirdiğimiz bir süreci geçirdik, ta ki cumhurbaşkanımızın evlerinize dönün diyene kadar. Ama işadamları derneğinin görevleri sadece bununla sınırlı değildi ve bunun ikinci bir boyutu vardı. Biz direnmeye devam ederken üretmeye de devam etmekle mükelleftik. Hemen ertesi günü Cumartesi günü de dahil olmak üzere gün içerisinde işletmelerimizi açık tutmak ve çarklarımızı çevirmekle mükelleftik. Nasıl pazartesi günü sizler hükümetimizin almış olduğu önlemlerle sabahtan itibaren bütün piyasaları, bankacılık, gümrük, sağlık sistemini ayakta tuttuysanız biz de kendi üzerimize düşeni ‘üretmeye devam’ kısmında yapmaya gayret ediyoruz. Üçüncü boyutta yurt içinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu mükemmel birlikteliğin bir de yurtdışı boyutu var. İçeride göstermiş olduğumuz gayretin aynısını göstermekle birlikte faktörler çok farklı olduğu için maalesef bu FETÖ o noktalarda siyasetçisinden basınına, işadamından STK’larına kadar geniş bir etkileşimde bulunduğu için başta ekonomi bakanımızın koordinasyonuyla, başkanımızın direktiflerini görüşmelerimizle oluşturduğumuz bir grupla birlikte küçük gruplarla 3 partinin milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamlarıyla başlattığımız bir sürecimiz var. Bu süreç uzun devam edecek. Bunu da sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tüfenkci2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bırakın bu hikayeleri. Malaya nın asıl sorunlarını çözün. Tüm sorunlar orta yerde duruyor. İhtisas hastaneleri Hızlı tren Çevre yolu Vagon fabrikası Bitmeyen barajlar Sivil havalimanı vs. vs. Yaz yaz bitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (7 yıl önce)
    Dün Makiad bu gün Masiad Müsiad Semerkant Meşale Şelale bırakalım artık bu işleri. Koca bakanı niye oyalıyorsunuz Ülkenin onlarca müdahele edilmesi gereken sorunu var iken. Sizin mevzu ne bir anlasak
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın bakanımız kaç yıldır bır bakanımız olsun ıstıyorduk ve yıllar sonra oldu! Artık Malatya ya bır ıcraat yapınız gözle görelım artık! Mesela bu sıvıl havalımanı bakanımız yapmıştı dıyelım! Sehır hastanesi nu bakanımız getırttı dıyelım.. Bıseyler gorelım artık degılmı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacidodo (7 yıl önce)
    Yaw hehe. Sizin köy daha büyük bakan beg
    0
    0
    Yanıtla