SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Değerli Siyaset Adamıydı"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın ve Mücahit Fındıklı , Aydın Menderes’in vefatı dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

1990’lı yıllarda Menderes’in genel başkanı olduğu Demokrat Parti’nin Malatya il başkanlığı görevini de yapmış olan Akın mesajında şöyle dedi:

“Türkiye, çok değerli bir siyaset adamı, mütefekkir ve yazarını kaybetti. Aydın Menderes, demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes’in bu millete emanetiydi. Aydın Menderes’in Hakk’a yürümüş olmasından dolayı milletçe çok büyük bir hüzün ve teessür içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, muhterem eşine, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aydın Menderes’i tanıma fırsatı bulmuştum. Gerçekten ismi gibi aydın ve aydınlık fikirlerin sahibiydi. Çok değerli bir siyaset adamıydı. Mekanı cennet olsun.” 

Milletvekili Fındıklı'nın mesajı da şöyle:

"Türkiye’nin çok değerli bir evladının Hakkın rahmetine kavuşmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Son sözü “dua edin” olan merhumu dualarımızla ebedi hayata yolcu ediyoruz. 
Menderes ailesi milletimizin  gönlünde için müstesna bir yere sahiptir. Aydın Bey, milletimize babasının emanetiydi. İçimizi kanatan bir şekilde öksüz kalması, bu haksızlığı vicdanına sığdıramayan milletimizin onu kendi evladı olarak sahiplenmesini sağladı. Bu yüzden Aydın Bey, bir değil birçok ananın babanın oğlu olmuştur.
 
Menderes ailesinin her dramı bizleri milletçe derinden etkiledi. Bu millet her zaman mezalimin karşısında olmuş, zulme karşı durmuştur. Bugün Merhumun ardından yaşadığımız üzüntü ve samimiyetle eşlik etmesini istediğimiz dualarımız biraz da bundan kaynaklanıyor. Menderes ailesi zorlu demokrasi tarihimizin sembolüdür. 
 
Aydın Menderes, saygıdeğer eşinin de dediği gibi bir deryaydı.  Kendisi ile bir dönem çalışmış olmaktan kendimi şanslı sayıyorum. Onu tanıyıp derin bilgeliğinden ve tevazuundan etkilenmemek mümkün değildir.
 
Yüce Allah’ın rahmeti üzerine olsun. Mekanı cennet olsun. Milletçe hepimizin başı sağ olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız