SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Dikkatli Olmanız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2017-03-11 03:46:24
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek eğitim alan güvenlik korucularını denetleyen Vali Mustafa Toprak burada yaptığı konuşmada “Sizlerin bir taraftan özlük haklarınızla ilgili gelişmeler yaşanırken diğer taraftan da ekonomik ve sosyal haklarınızla ilgili bir takım düzenlemeler yapıldı. Bunların da iyi olduğunu mütalaa ediyoruz ve sizlere, arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, İl Jandarma Komutanımıza, İlçe Kaymakamımıza, İlçe Jandarma Komutanımıza ve buradaki görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Şu anda sizlere iyi bir eğitim almanız, bir taraftan yanaşık düzen eğitimi, bir taraftan silah eğitimi ve silahlı silahsız duruş vaziyet eğitimleri de dâhil olmak üzere hayata tutunabilmek için ayakta kalabilmek için toplumla ilişkileri yürütebilmek açısından donanımlı bir halde olabilmeniz için onlarda iyi bir eğitim programı ile sizleri yetiştiriyorlar.

Bu Güvenlik Korucusu konsepti ile birlikte çünkü çok önemli bildiğiniz gibi daha önce de hepiniz biliyorsunuz geçici köy korucusu kapsamında adı böyle geçici sanki kendisini eğreti tutuluyor gibi bir noktadaydı. Hakikatten teşekkür etmek lazım ki adıyla müsemma olacak şekilde Güvenlik Korucusu adı altında sizleri konuşlandırdık.

Dolayısıyla bu anlamda sizler jandarma teşkilatımızla ve emniyet teşkilatımızla birlikte kanunun tanımladığı ölçüler içerisinde verilen görev noktalarında iyi bir şekilde görevinizi ifa edeceksiniz, onun için eğitimli ve donanımlı olmanız çok önemlidir. Bu anlamda burada verilen eğitimlerden istifade edeceğinizi biliyorum. Ama baktığımızda zaman zaman üzücü hadiseler olabiliyor, özellikle silahlar verildikten sonra evde gerek kendimizden kaynaklanan, gerek çocuklarımızdan kaynaklanan, gerekse aile ortamından kaynaklanan, topluma karşı silahların kullanımına karşı çok dikkatli olmanız gerekiyor. Olumsuzluk yaşanmaması konusunda özellikle arkadaşlarımızda sizleri uyarıyor.

Bir taraftan devletin bir görevlisi olarak çünkü bir devlet memuru gibi kendimizi düşünelim, diğer taraftan da dışarıda davranışlarınızla, iletişimlerinizle, koordinasyonunuzla iyi bir birey, iyi bir vatandaş, örnek bir insan olmanın güzelliklerini de yansıtmanız gerekiyor ve toplum bunu böyle bekliyor.

İşimiz topluma, millete yönelen olumsuz hallerde size verilecek herhangi bir görevde ya da bölücü terör örgütü ya da terör örgütleriyle nerede olursak olalım görevinizi bu bilinç içerisinde, bu anlayış içerisinde yapmaya devam edeceksiniz.

Güvenlik Korucusu olarak sahaya çıktığınızda verilen görevleri layıkıyla yapma iradesini ortaya koyacağınızdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti devleti adına ilin Valisi olarak tüm Güvenlik Korucusu olan sizlere daha önceden bu göreve devam eden arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar, kazasız belasız görevler diliyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız