SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Duygulandım"

A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan BM Nüfus Fonu-UNFPA'in katkılarıyla düzenlenen Avrupa Parlamenter Forumu -EPF'nin 28. Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. 
 
Çalık,  EPF Yönetim Kurulu üyesi ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı sıfatıyla katıldığı programda önemli temaslarda bulundu. Toplantıyla ilgili basın açıklaması yapan Milletvekili Öznur Çalık, Anne-çocuk sağlığı, üreme sağlığı ve aile planlaması gibi konular üzerine çalışan Avrupa Parlamenter Forumu'nun düzenlediği program çerçevesinde Gürcistan Sağlık, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Andria Urushadzeile temaslarda bulunduklarını belirtti.
 
"MEYVELERİNİ ALIYORUZ"
 
Öznur Çalık yaptığı açıklamada şunları söyledi.;  "Gürcistan sağlık alanında ilerleme kaydetmesi gereken bir ülke Sayın Bakan, bize Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmeleri takdirle takip ettiğini ve ülkemizin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini iletti. Bu sözler boşuna değil; Türkiye son 10 yılda pek çok önemli kalemde büyük yollar katetti ve katetmeyi de sürdürüyor. Bakın artık savunmadan önce eğitime, sağlığa, ulaşıma aslan payını ayıran bir bütçemiz var. Bunun meyvelerini de alıyoruz: 1990'lı yıllarda yüz binde 100 seviyelerinde bulunan anne ölüm oranları bugün ülkemizde yüzbinde 16 seviyelerindedir; bebek ölüm oranları ise binde 60'lardan binde 10'lara gerilemiş durumdadır." 
 
"ÇOK DUYGULANDIM" 
 
Türkiye'nin bağış yapan ülke durumuna geldiğini söyleyen Çalık, Tiflis'te Ulusal Sağlık Tarama Merkezi'ni gezerken yaşadığı bir olayı şöyle özetledi: "Kadın Onkoloji Hastalıkları Erken Teşhis Ulusal Merkezini gezerken bir de baktık ki duvarda Türkçe ve Gürcüce yazılmış bir çerçeve asılı. Binanın onarımının 2009 yılında Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi-TİKA tarafından yapıldığını belirten bir çerçeve. Yanımda bulunan Fransız, İspanyol, İngiliz Parlamenterlere yazıyı gururla gösterirken çok duygulandım. Allaha şükürler olsun; bugün ülkemiz bölgesinin en önemli donör ülkeleri arasında yerini almıştır. Yönetim Kurulu toplantımızda bu konuyu sıklıkla vurguladım. TİKA'nın Gürcistanın Gori kenti yakınlarında savaşta evsiz kalanlar için inşa ettiği 100 kalıcı konut bunun en güncel örneklerinden biridir." 
 
"HİZMETİN HİZMETİNDEYİZ"
 
Türkiye'nin insana ve insana hizmete yatırım yapmaya devam ettiğini söyleyen Milletvekili Çalık, "Artık uluslararası platformlarda ülkemizin eksiklerini konuşmak yerine; desteğe ihtiyacı olan ülkeler için neler yapılabileceğini konuşuyoruz. Ak Parti "hizmetin hizmetindeyiz" anlayışıyla tüm ezberleri bozduğundan bu yana, yurtdışında her yerde başımız dik yürüyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Türkçe eğitim veren Uluslararası Karadeniz Üniversitesi'ni de ziyaret eden Öznur Çalık, okulun Gürcistan'ın en iyi 3 üniversitesinden biri olarak ülkemizin kültürü ve bayrağını hakkıyla yüceltmesinin büyük bir onur kaynağı olduğunu belirtti. Tiflis programını yarıda keserek TBMM Açılışı için 1 Ekim'de Ankara'ya giden Milletvekili Öznur Çalık, Türk (Dili Konuşan) Ülkeler Parlamenter Asamblesi-TURKPA tarafından düzenlenen 21. Yüzyılda Kadının Rolü: Kadın Politikacıların Sorumluluğu konulu konferansa katılmak üzere Azerbaycan'a hareket etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız