SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Elzem Hale Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:02:19
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından “Helal Sertifikası ve İhracata Etkileri-Malezya Örneği” konulu seminer düzenlendi. 

Fırat Kalkınma Ajansı’nın Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, “Helal sertifika tüm dünyayı ilgilendiren bir konu. Helal Ürün Sertifikası ilk başlarda ülkemizde de farklı algılandı, ideolojik bir yaklaşımmış gibi algılandı veya ideolojik bir yaklaşımla ele alındı. Dolayısıyla Türkiye’de bunu ilk önce anlatmak kolay olmadı. Ama konu ideolojik yada dini olmaktan çok daha ticari bir konu. Allah’a şükür Türkiye o dönemi geçti, dini ve ideolojik boyutundan çok öte bir konu edildiği fark edildi ve Türkiye’de hızla helal sertifika konusu gündeme gelmeye başladı. Bu konudaki bilinçte arttı. Türkiye sadece kendi vatandaşları için değil, dünyadaki yaklaşık 2 milyar Müslümanlın oluşturduğu bir pazara hitap etmek durumunda. O insanlara güvenilir ürünler sunmak durumunda. Dolayısıyla bu konu işadamlarımız, üreticilerimiz ve sanayicilerimiz için çok elzem hale gelmiş durumda” dedi.

Seminerde konuşan Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) TEKNİK Bilim Kurul Üyesi Murat Sayın, “Helal, meşru, izin verilmiş. Hangi çeşit gıda maddeleri olursa olsun yiyeceklerimiz ve içeceklerimiz bizatihi Allah (cc)’ ın helal kıldığı maddelerden olmalı ve bir de helal yolla kazanılmalı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız