SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Eskiden Bir Hikaye"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:31:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi özellikle İlçe ve kırsal mahallelerde kronikleşmiş sorunları çözmeye devam ediyor.

Büyükşehir statüsü ile birlikte son bir yılda bütün ilçelerde önemli yatırım ve hizmetler gerçekleştirerek, sorunları çözen Büyükşehir Belediyesi, 31 yıldır çözülemeyen Doğanşehir Sanayi Sitesi’ndeki sorunları çözüyor.

Doğanşehir ilçesinde 68 dönüm üzerine yapılan ve 68 işyerinin bulunduğu Sanayi Sitesi’nin dolgu ve hafriyat çalışmalarının yanı sıra altyapı çalışmaları ile bağlantı yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların başladığı Doğanşehir Sanayi Sitesi’nde incelemelerde bulundu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Doğanşehir Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ormancı ile daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı inceleme gezisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, site ile ilgili bilgiler aldı.

Site hakkında bilgiler veren Doğanşehir Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Ormancı, sitenin 1984 yılında kurulduğunu ve 31 yıllı bir geçmişi olduğunu belirterek, “Bu 31 yıllık serüveni sizlerin sayesinde bitirerek, sitemizi Doğanşehir esnafına kazandırmak amacındayız. Allah sizden razı olsun. Sizlerin destekleriyle 2-3 ay gibi kısa bir zamanda bitirerek, esnaf arkadaşlarımızın buraya taşınmasını sağlayacağız” dedi.

İncelemelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise Doğanşehir Sanayi Sitesi’nin çok eskiden gelen bir hikayesinin olduğunu söyledi. 31 yıldır sitenin hizmete açılamadığını kaydeden Başkan Küçük, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın gayretleri ile buranın eksiklerini giderip esnaflarımıza teslim edersek çok güzel olacak. Şehrimiz temiz olacak. Yollardaki bütün traktörler, arabalar her tarafı kaplamış durumda. Çarşının girişleri berbat. Biz de bir an önce çarşıyı temizlemek istiyoruz. Bunun içinde bu sanayi sitesinin bir an önce eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Bundan öncede çok yardımlarınız oldu. Bundan sonra da güzel hizmetler üreteceğinize inanıyorum” şeklinde konuştu.

Büyükşehirle birlikte ilçelerde hizmetlerin yoğunlaştığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada, Doğanşehir ilçesinin merkez ilçeler haricindeki en büyük ilçe olduğunu söyledi. 

Doğanşehir Organize Sanayi Sitesi’nin 30 yıldan beri faaliyete geçirilemediğini belirten Başkan Çakır, bugüne kadar burada hafriyat, altyapı ve bağlantı yolunun çeşitli sebeplerle yapılamadığını söyledi. 

Büyükşehir Belediyesi olarak genel bir planlama yaptıklarını kaydeden Çakır, “Altyapıların sağlıklı bir yapıya kavuşturularak, standartlarının yükseltilmesi ile İlçelerimizin sağlıklı bir şekilde büyümesi bizim için çok önemli. Doğanşehirin ilk olarak alt yapısını yenileyeceğiz. Doğanşehir Belediye Başkanımız da doğalgazı getirecek.  Altyapı çalışmaları bittikten sonra üst yapı çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Sanayi sitesinin ilçe merkezinde kalmasının Doğanşehir’in gelişmesinde olumsuz etki yarattığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bunun görüntü kirliliğinin yanı sıra esnaflar için de büyük sıkıntı yarattığını söyledi. Çakır, “Burada 68 dönüm üzerine kurulmuş dükkanlar var. Ana yolla bağlantısı kod farkından dolayı ciddi bir sorundu. Doğanşehir Belediye Başkanımız burada bir takım çalışmalar yaptı. Biz de Büyükşehir ve Doğanşehir Belediyesi olarak burada ana yol bağlantısını ve kodsuz bir zeminin düzeltilmesi içme suyu ve kanalizasyonu yapacağız. 2-3 ay gibi bir süre içerisinde burayı hazırlayacağız. Esnaflarımızda cephe çalışmalarında biraz daha hız alırlarsa Doğanşehir’e büyük bir hizmeti getirmiş olacağız. Ekiplerimiz 2 gündür burada çalışıyorlar. Yeni takviye edeceğimiz iş makinelerimizle buradaki çalışmaları tamamlayacağız. Burada 1-2 ay sürecek hafriyat çalışmaları var. Doğanşehir içinde esnaflarımız içinde güzel bir kazanım olacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız