SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Etkilendik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:42:53
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kamuda Yönetici Yetkinliklerinin Arttırılması” bölgesel eğitim programına katılmak üzere Türkiye’nin farklı birçok noktasından Malatya’ya gelen kamu yöneticileri, Battalgazi’nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Malatya’da 5 gün sürecek eğitim programına katılan 120 konuk, Battalgazi ilçesinde UNESCO Dünya Kültür Mirasına aday olan Arslantepe başta olmak üzere Ulu Camii, Kervansaray, Battalgazi surları, Emir Ömer Türbesi, Sanat Sokağı ve Namazgah’ı gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. Kervansaray içerisinde açılan İsmet İnönü, Turgut Özal ve Malatya tarım sergisini de gezen konuklar, kervansaray içerisinde bulunan atölyelerde yapılan Arslantepe figürleriyle ilgili bilgilerde aldı. Konuklara, Kervansaray içerisinde Arguvan, Polat türkülerinin yanı sıra, Malatya’nın yetiştirmiş olduğu ünlü bestekar Fahri Kayahan’ın türküleri beğenilerine sunulurken, konuklara Malatya ve Battalgazi’yi anlatan çeşitli hediyeler verildi.

Malatya’da unutulmaz bir gün geçirdiklerini belirten konuklar, Battalgazi’de gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiklerini söylediler. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden kamu yöneticileri, “Anadolu’yu ana yurt yapan Battalgazi’nin tarihi dokusu ve yapılarını gezdik. Çok etkilendiğimizi belirtmek istiyoruz. Burada güzel ağırlandığımız gibi hoşça da vakit geçirdik. Battalgazi Belediyesi’nin güzel sürprizleri de oldu. Müzik dinletisi ve sergi muhteşemdi. Malatya’ya hayranlığımız daha da arttı. Battalgazi Belediyesi’nin tarihi eserlere sahip çıkıp, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak için yaptığı çalışmaları da gördük. Muazzam güzel işler yapmışlar. Görev yaptığımız yerlerde bu güzellikleri anlatacağımızdan kuşkunuz olmasın” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız