SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Etkin Bir Fakülteyiz"

0
Güncellendi - 2018-01-24 02:39:36
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, “Lisansüstü programlarımızda 120 dolayında öğrencimiz var. Buralarda artık amacımız akademisyen yetiştirmektir. Bu süreçleri ilerletirken işimiz sadece eğitici değil, üniversitenin spor faaliyetlerinin yürütülmesinde de çok etkin bir fakülteyiz” dedi.

Doç. Dr. Cemal Gündoğdu ile Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ilkım, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Malatya Şubesi’ni ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Gündoğdu, fakültenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Anadolu Spor Gazetecileri Derneği olarak güzel çalışmalarınızı yazılı ve görsel medyada spor bilimleri fakültesi olarak yakından takip ediyoruz. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bizler spor medyasını yok göremeyiz. Bizler spor hizmeti veren kamu kurumlarıyız. Aynı zamanda kamu adına eğitim hizmeti veriyoruz. Ülkemize eğitimciler yetiştiriyoruz. Spor bilimleri fakültesi İnönü Üniversitesi bünyesinde 1992 yılında kurulan bir okuldur. Eğitim fakültesi bünyesinde kurulduk. Belli bir süre sonra Beden Eğitimi Spor Yüksel Okulu olduk. Şuan da bünyemizde dört tane bölümümüz mevcut. Fakülte olduktan sonra da beşinci bölümümüzü aktif hale getirdik. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde öğretmen yetiştiriyoruz. Spor yöneticiliği bölümünde yönetici yetiştiriyoruz. Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitim bölümünde yine bölümle alakalı öğretmenlerimizi yetiştiriyoruz. Uzman antrenörler yetiştiriyoruz. Lisansüstü programlarımız var. Hem yüksek lisans hem de doktora programlarımız var. Lisans programlarımızda bine yakın öğrencimiz var. Lisansüstü programlarımızda 120 dolayında öğrencimiz var. Buralarda artık amacımız akademisyen yetiştirmektir. Bu süreçleri ilerletirken işimiz sadece eğitici değil, üniversitenin spor faaliyetlerinin yürütülmesinde de çok etkin bir fakülteyiz. Yine görevlerimizden en önemlisi şudur; bizler ilin sporuna da katkı sunmak zorundayız. Görüşlerimizden, donanımlarımızdan var olan yeteneklerimizi ildeki sporun gelişimize mutlaka yansıtmak zorundayız. Spor bilimleri fakültesi olarak bizler bu konuyu çok önemsiyoruz. Sizler Malatya’da sporun gelişmesi adına çok önemli bir görev üstleniyorsunuz. Bu ilde spor yaygınlaşacaksa, spor adına bir kültür oluşacaksa buradaki en önemli etkenlerden bir tanesi medyadır. Sizler medyayı temsilen görevinizi çok etkili şekilde yapıyorsunuz. Dolayısıyla bizler derneklerle mutlaka bir koordinasyon içerisine girmek zorundayız. Bizler birlikteysek güçlüyüz. Kesinlikle bu konuda kendimizi ötekileştirmemeliyiz. Yönetim olarak bakış açımız bu yöndedir. İlimizdeki sporun gelişimi için sizlerle birlikte hareket etmeye her zaman hazırız. Şimdiye kadar da bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

ASGD Malatya Şube Başkanı Fatih Avcı ise “İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin, fakülteleşme sürecinde Cemal hocanın rolü büyüktür. Biz bu anlamda ona ve ekibine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin Malatya sporuna hem yönetici hem antrenör beden eğitimi öğretmeni olarak eğitmenlik yapacak düzeyde öğrenciler yetiştirecek düzeye gelmesini arzu ediyoruz. Bölgenin ve Türkiye’nin en önemli spor bilimleri fakültelerinden bir tanesi olmasını temenni ediyoruz. Bu noktada yapılan çalışmalar umut verici. Avrupa birliği ile yapılan önemli projeler var. Yurt dışındaki üniversitelerle yürütülen çalışmalar var. Bütün bunlar spor bilimleri fakültesinin sadece Malatya ile sınır olmadığını gösteriyor. Çok iyi ekibe sahipler. Cemal hocaya ve ekibine yeni dönemde başarılar diliyorum. Biz spor gazetecileri olarak aynı zamanda spor camiası olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu anlamda fakültemizin spor camiasıyla daha iç içe olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda Cemal hocamızın gerekli adımları atacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız