SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Faydasını Gördüm"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:05:41
A- A+ PAYLAŞ

2010 yılında sadece 5 branş ve 75 kursiyerle faaliyetine başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM) bugün 29 ayrı branşta binlerce kursiyerle faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bağlama, Bez Bebek, Çini, Diksiyon, Ebru, El Sanatları, Fotoğrafçılık, Gitar, Grafik Tasarım, Heykel, Hüsn-Ü Hat, Kara Kalem, Keman, Kil Şekillendirme, Ney, piyano, Pantomim, Şan eğitimi, Takı Tasarım, Temel Sanat Eğitimi, Tezhip, Tiyatro, Yağlı Boya, Yan Flüt, Bakır Rölyef, Ahşap Oyma alanlarında kurs veren Mabesem'den binlerce kursiyer istifade etmeye devame diyor.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde verilen kurslardan birisi olan ebru kursuna gencinden yaşlısına kadar bir çok insan katılıyor. Haftanın 7 günü açık olan Sanat Galerisi, kursiyerler tarafından da büyük beğeni topluyor. 

Ebru Kursuna katılan kursiyerler, bu sayede hem zamanlarını daha iyi değerlendirdiklerini, hem de her yeni eserlerinde daha büyük bir özgüvene sahip olmaya başladıklarını belirtiyorlar. 

2 yıldır ebru sanatına gönül veren ev hanımı Nurhayat Kuzucu kursla ilgili düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

"Mesleki kurslar için kız meslek lisesine gidiyordum. Orada bir arkadaşım Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinin açıldığını söyledi. Ben de televizyonda ebru sanatının eserlerini görünce hemen kaydımı yaptırdım. Burada değişik eserler çıkarmak ruhen beni rahatlatıyor. Bu sanata bir başladın mı daha bırakamıyorsun. Ebru kursu veren öğretmenlerimizi de sevdiğim için ebru sanatından kopamıyorum." 

Ebru sanatına gönül veren emekli Haluk Şahinoğlu ise katıldığı kurs sayesinde stresten uzaklaştığını belirterek şu sözleri dile getiriyor: 

"Sanat Merkezi açıldığını duydum. Gelip kaydımı yaptırdım. Zamanı değerlendirme açısından çok faydasını gördüm. İnsanın stresini alıyor. Toprakla, suyla uğraştığım için huzur buluyorum. Malatya'da böyle bir sanat merkezinin olması, Malatyalılar için bir şans diyorum. Burada geçirdiğim zamanlar benim için çok kıymetli. Burada yapılan eserler birer parmak izi. 2. si yoktur.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bir sergide Ebru kursuyla tanıştığını belirten Medine Zertürk ise "4 yıldır ebru kursuyla uğraşıyorum. Ebru sanatıyla hayatın özünü öğreniyorum. İnsan su ve topraktan yaratılmış. Ebru bize bunu anlatıyor. Kendi özümüzle uğraşıyoruz. Sanat Merkezin de böyle bir kursun olması beni çok sevindiriyor. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız