SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Faydasını Gördüm"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:38:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 25. yıldönümü nedeniyle ziyarette bulunarak, cemiyet başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Gerek TSO başkanı olarak, gerek milletvekilliği döneminde cemiyetimizle bütünleşen Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı’nın ayrı bir değeri, ayrı bir yeri vardır yüreklerimizde. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Fındıklı ise, “Cemiyetimizin 26. yılı. Buraya emek veren bütün gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, rahmetli olanlara ise Allah’dan rahmet diliyorum. Bir yanımda meslekte 40 yılını bitirmiş, kalemine rahmetli Özal’in bile iltifat etiği Haydar Karaduman var, bir tarafta ise Cevdet Barış’ın oğlu Levent Barış var. Levent Barış en genç gazeteci arkadaşlarımızdan, babadan gelen alaylı gazetecilerimizden. Usta ile gençlik bir arada. Ben cemiyetimizin daha nice 25 yılları dolduracağına inanıyorum. Buradaki arkadaşlarımız alaylı olarak gerçek gazeteciliği yapan arkadaşlarımız. Gazetecilik ahlakını, gazetecilik kimliğini şerefle taşıyan ve o şerefe de leke düşmesin diye bütün dünyevi imkanlardan fedakarlık yapan arkadaşlarımız. Çok uzun soluklu, çok uzun ömürlü, Malatya ile marka olmuş gazeteleri de burada yönetiyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Hem genç kardeşlerimize ve hem de duayen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Büyük bir tecrübe ve büyük bir dinamizm bir arada. Cemiyetimizin Malatya’nın tüm meselelerini, Türkiye’nin tüm sosyal olaylarını siyasal olaylarını çok duyarlı yaklaştığını biliyorum. Çok olumlu yazılar, olumlu tenkitler yaptıklarını da biliyorum. Hem oda başkanlığım döneminde, hem de siyasi hayatım döneminde ben olumlu olan bu kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın çok faydasını gördüm. Eleştirilerini çok dikkate aldım, bunların hepsi samimi, hem ülke genelinde, hem de Malatya genelinde katkı sağlayan, güç veren, yöneticilere destek veren, tenkitleri ile güç veren, uyaran yazıları da oluyor. Bunlar için özgür, işten eleştirilerine, müspet veya menfi çok teşekkür ediyorum. Gazetecilik bir ahlak işidir. Biz ahlakı, maalesef bir kadın-erkek ilişkisi içerisinde çerçeveledik, öyle koyduk. Halbuki ahlak dediğimiz şey çok geniş bir alan. Gazeteci ahlakı, işçi ahlakı, siyasetçi ahlakı, işveren ahlakı, esnaf ahlakı, bunların hepsi ahlakın kapsamındadır. Oysa kadın-erkek ilişkilerinde sınırlandırdığınız zaman orası aslında namus diye tarif etiğimiz alandır. Onun dışında ahlakı öyle tarif edince felsefi olarak onun dışında her şeyi mubah olarak görüyoruz. Bence Türkiye’nin, Malatya’nın ahlak ve erdem hareketinin öncüsü olması gerektiğine inanıyorum. Bu sektörlerde, bütün işlerde böyledir. Bu çizgide yürüyen Gazeteciler Cemiyetimizin 25. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu ahlak ve erdem hareketinin her sektörü kuşatması gerekliliğine düşünüyorum, bizler de dahil olmak üzere. Haydar beye sağlıklı uzun ömürler diliyorum, genç kardeşlerime de daha büyük başarılar diliyorum” ifadelerini kaydetti.

TSO BAŞKANININ ZİYARETİ..

Bu arada Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 25. kuruluş yılını kutlayan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, cemiyet başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, “Malatya Gazeteciler Cemiyetimizin gerek Hasan Hüseyin Erkoç dönemi ve gerekse de daha önceki Mücahit Fındıklı dönemi olsun, TSO hep yanımızda oldu. Daha doğrusu Malatya müteşebbislerine biz cemiyet olarak hep destek olduk, onlar da hep bizim yanımızda oldu. Ortak derdimiz, Malatya’nın mutluluğudur” dedi.

TSO Başkanı Erkoç ise, “Malatya Gazeteciler Cemiyetimizin 26. yılına girmelerinden dolayı kendilerini kutluyorum. Malatya’nın gelişmesi için gereken desteği biz Gazeteciler Cemiyetimizden de gördük. Bizim de çabamız, gayretimiz Malatya’nın gelişmesini sağlamak, huzur kenti olmasına katkı sunmaktır. Bu noktada basınımıza da ciddi görevler düşüyor. Haydar Karaduman tecrübeli bir başkanımızdır ve Malatya’nın birlik ve beraberliğine de ciddi katkı sağlamıştır. Özverili bir çalışma gerçekleştirmiştir, hem Malatya’nın huzuru noktasında, hem de Malatya’nın sanayi ve ticaretinin gelişmesi noktasında. Her zaman Gazeteciler Cemiyetimizden biz destek gördük. Bundan sonraki çalışmalarında da ben başarılar diliyorum, nice 25 yıllar olsun inşallah” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız