SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Gayret Ettik, Mutluyuz"

A- A+ PAYLAŞ
 
Doğanşehir ilçesi Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binası ve lojmanının temeli törenle atıldı.
 
Temel atma törenine, Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş, Doğanşehir Kaymakamı Barboros Baran, AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Milletvekili Öznur Çalık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gürkan Küçükparlak, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Doğanşehir merkez ve Belde belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürü Kadir Karakuş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Kansav, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş başkanları ve temsilcileri, siyasi parti başkanları, iş adamları Vahap Küçük, İbrahim Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende ilk konuşan İlçe Emniyet Müdürü Kadir Karakuş, İlçe Emniyet Müdürlüğünün 1973 tarihinde Emniyet Komiserliği olarak kurulduğunu 1982'de Emniyet amirliği 1999 yılında ise Emniyet Müdürlüğü olarak ilçe Hükümet konağında 150 metre kare alanda hizmet verdiğini söyledi. Karakuş, "Şuan temelini attığımız 1998 tarihinde tahsisli arsamızla ilgili olarak tahsis tarihinden günümüze kadar yapılan çalışmalar ve yatırım talepleriniz, 2007-2009-2010 yıllarında devam etmiş arsamızın küçük olması nedeniyle taleplerimiz olumlu karşılanmamıştır. Doğanşehir Amme Asayiş hizmetleri Destekleme derneğimiz ve değerli iş adamlarımızın da katkılarıyla Devlet Demir Yollarına ait 2 bin 28 metre kare arsayı satın almak suretiyle yaklaşık 3 dönüm olan arsamızın 01.02.2011 tarihinde yatırım programına alınması sağlanmıştır. Binamız bodrum ,zemin ve 1.katı idari bina,diğer 5 kat her katta 4 daireden toplam 20 daireli lojman olarak planlanmıştır. Bodrum katında kalorifer dairesi, sığınak arşiv ve depolar,giriş katında polis merkez amirliği 1.katında ise trafik,pasaport,ruhsat ve diğer müdüriyet büroları planlanmaktadır. Yeni binamız ile birlikte İlçemizde bu yıl kurulan ancak yer darlığı nedeniyle faaliyete geçiremediğimiz pasaport büro işlemlerinin yapılacağını müjdelemek istiyorum.Hizmet binası yapımının bu aşamaya gelmesinde,maddi manevi desteklerini esirgemeyen isimlerini tek tek sayamayacağım tüm emeği geçenlere ve bugün burada bizlerle olan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Meydana gelen alçakça ve haince saldırıda şehit düşen kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diler, gazilerimize acil şifalar dilerim" dedi.
 
İlçe Emniyet Müdürünün konuşmasından sonra İlçe Kaymakamı Barboros Baran yaptığı konuşmasında, "Bugün uzun çabalardan sonra ilçemize bu hizmet binasını kazandırmış olmanın mutluluğunu tüm Doğanşehirliler olarak hep birlikte yaşamaktayız. Bilindiği gibi ilçemiz Malatya'nın en büyük en kalabalık ilçesidir. Gururla söylemek isterim ki Doğanşehir'imiz ve Doğanşehirli hemşehrilerimiz sahip oldukları güzelliklerle her türlü hizmetin en güzeline layıktır. Büyük bir mutlulukla ifade etmek isterim ki bu sene Doğanşehir için kamu yatırımları yılı olacaktır. Devlet vatandaş iş birliği ile gerçekleştirmeyi planladığımız Doğanşehir meslek yüksek okulu inşaatımızın temelini de önümüzdeki aylarda atmayı planlamaktayız. İşte bu güzel hizmetlerden birisinin bu gün burada açılışını yaptık. Buradan bu güzel hizmetin Doğanşehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere Milletvekillerimiz Öznur Çalık'a, Ömer Faruk Öz'e, Mücahit Fındıklı'ya ve diğer milletvekillerimize, İl Emniyet müdürümüze, derneğimize katkılarından dolayı iş adamlarımıza, belediyemize, il özel idaremiz ve ilçemizdeki temsilcileri il genel meclis üyelerimize ve bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm değerli misafirlerimize tüm Doğanşehirliler adına şükranlarımı sunarım."diye konuştu.
 
Malatya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, "Bugün bizim mutlu günümüz 5 yıldan bu yana Doğanşehir ilçemize bina yapılması için mücadele ediyorduk. Gerçekten temel atmak çok zor bir konuymuş. Arsasının temin edilmesi arsaların birleştirilmesi belediye imar planında değişiklik belediye encümeninden meclisinden geçmesi. Ben çok hayıflanıyordum. Ben buraya geldiğimde Malatyamızın on üç ilçesinden on tanesinde ilçe emniyet amirliği ve emniyet müdürlüğü teşkilatları kurulmuştu. Bizim en büyük ilçemiz ve en eski ilçelerimizden birisi olan Doğanşehir'de sadece burada İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binamız yoktu buna çok üzülüyordum. Gitmeden buradayken mutlaka bu konun çözülmesi için çok gayret ettik ve bugün çalışmalarımızın sonucunu da gördüğümüz için çok mutluyuz" diye konuştu.
 
Daha sonra AKP Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Öznur Çalık birer teşekkür konuşması yaptılar.
 
Yapılan konuşmalardan sonra ilçe merkezinde belediye binası karşısında yapılacak olan yeni Emniyet Binası ve lojman inşaatının temeli yapılan törenle atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız