SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Geri Dönüş Aldım'

A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti sırasında katıldığı, 'Haydi Gel Bizimle Ol' adlı televizyon programıyla ilgili çok fazla 'geri dönüş' aldığını söyledi. Clinton, bakanlık koltuğunu devralmadan önce tanınıyor olmasının, Dışişleri'ndeki görevinde işini kolaylaştırdığını belirtti

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, National Geographic'ten Steven Hoggard ile bir röportaj yaptı. Röportajında bakanlık görevinin farklı yönleri konusunda soruları yanıtlayan Clinton, 'Bakanlık döneminden önceki tanınmışlığınız, bakanlığınızda yardımcı mı oldu, yoksa size engel mi çıkardı?' yolundaki bir soruya Türkiye'de katıldığı ve Pınar Kür, Aysun Kayacı, Müjde Ar ve Çiğdem Anad'ın kendisine sorular yönelttiği 'Haydi Gel Bizimle Ol' programını örnek göstererek karşılık verdi. Clinton, 'Yardımcı oldu. Çünkü ben tanınırlığımla Dışişleri Bakanlığı'mızın ve USAID'in yaptıklarına daha fazla dikkat edilmesini sağlayabiliyorum. Sadece yaptıklarıyla gurur duyan değil, aynı zamanda bunu dünyayla paylaşmak isteyen bir bakanları var. Sanırım, bu çalıştığım pek çok insan için çok büyük anlam taşıyor' dedi.

Kamuoyu diplomasisine güçlü bir şekilde inandığını belirten Clinton, 'Yani sadece liderlerle değil, halkla da konuşmak istiyorum. Ve bu bana Endonezya'da Tayland'a ve Latin Amerika'ya kadar her yerde, insanların gerçekten izlediği televizyon programlarında yer alma fırsatı sağlıyor.

TÜRK GENERALİN ANNESİ
'Soru soran dört kadın gazeteciyle The View programının benzerine katıldığım Türkiye ziyaretimden bir şey hatırlıyorum' diyen Clinton, 'Çok fazla geri dönüş aldım. Yani Pentagon'daki generallerden biri bana, bir Türk generalinin annesinin programı seyrettiğini ve 'Amerikalılarla bu kadar ortak konumuz olduğunu bilmiyordum' dediğini anlattı. Çünkü sadece NATO konusunda konuşmadık, annelik üzerine de sohbet ettik. Sadece Ortadoğu'yu konuşmadık, ilişkilere de değindik' ifadelerini kullandı.

HABERLER İZLENMİYOR
Hillary Clitnon, 'Dünyada halkın çoğunluğu saygı duymasına karşın haber programlarını izlemiyor. İnsanlar sevdikleri sabah programlarını ve gösteri programlarını izliyorlar' değerlendirmesinde bulundu.

30 dakikada 11 soru yanıtlamıştı
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Türkiye ziyareti sırasında Ankara Kalesi'ndeki Rahmi Koç Müzesi'nde çekilen 'Haydi Gel Bizim Ol' programının özel bölümüne konuk olmuş burada Müjde Ar, Çiğdem Anad, Pınar Kür ve Aysun Kayacı'nın birlikte sunduğu programa katılmıştı. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrencilerin de katıldığı 30 dakikalık programda, Clinton'a toplam 11 soru sorulmuştu. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken ve dünya siyasetinin en güçlü kadınlarından Hillary Clinton, ABD dış politikasından özel hayatına değin birçok soruya yanıt vermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız