SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Bestelerin Var Ama"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:17
A- A+ PAYLAŞ

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akil İnsanlar Heyeti’ne seçilen sanatçı Orhan Gencebay’ı, “Sayın Orhan Bey, çok güzel bestelerin var. ‘Bir Teselli Ver’i herhalde Recep Tayyip Erdoğan için söyleyip, çalacaksın. Ama sana soruyorum, bu PKK nedir? P neyi kasteder, K neyi kast eder, diğer K nedir? Gel de anlat bunları bakalım dediğinde Orhan Gencebay neyi anlatacak” sözleriyle eleştirdi. 

Bahçeli, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği memleketi Adana’da partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmasında PKK’nın kurulduğu günden bu yana bölücülüğü ve bağımsız Kürdistan’ı hedeflediğini ve bu hedeflerinden ‘toplu iğne’ kadar taviz vermediğini savundu. PKK’nın son gelinen süreçte, bu emellerini hala sürdürdüğünü söyleyen Bahçeli, “Akil insanlarla, satılmış kalemlerle sahte aydınlarla PKK’nın bu amacından saptığını, sıyrıldığını, çözüm ve barış için önemli adımlar attığını söyleyerek bizleri aptal yerine koyamazsınız” dedi. 

Bahçeli, PKK’nın amacının 4 parçalı Kürdistan’ı kurmak olduğunu, bunun da ilk ayağını da Güneydoğu Anadolu’da oluşturmak istediğini ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan’a da yüklenen Bahçeli, AK Parti’ye oy veren vatandaşların, Başbakan Erdoğan’a ‘TC’yi, dağlardaki ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılarını silmekle kime hizmet ediyorsun’ sorusunu sormaları gerektiğini savundu. Bahçeli, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün de ‘Ben Arnavut’um’ sözünü hatırlatarak, “Sayın Şükür, siz milli takımın futbolcususunuz. Göğsünde ay yıldızla milli formayı temsil ettiniz. Her türlü galibiyette hakkınız oldu. Millet sizi sevdi. Kim sana sordu Arnavut musun, değil misin diye? Hiç kimseye ‘Sen Arnavut'sun memleketine git' dedik mi” dedi.

ORHAN GENCEBAY’I ELEŞTİRDİ

Osmaniye Belediyesi’nin hizmet binasının açılışında olduğu gibi, akşamki konuşmasında da ‘Akil İnsanlar Heyeti’ni eleştiren Bahçeli, şunları söyledi:

“Kendisine yandaşlık yapan beslemeleri toplamış. Köşe yazarı, bilim insanı, topluma bu yanlışları kabul ettirecek sesi güzel insanlar ve artistler. Topluyor Dolmabahçe Sarayı’na diyor ki, ‘Aramızda Tatar Ramazan filmiyle gönülleri kat eden ve şu cümleyi de söyleyen biri var’. Tatar Ramazan hayali bir film. Eğer Türkiye’de bir hayali filmi tekrar çevirmek istiyorsan, onu oynayan Kadir İnanır’dan başkasını da bulamazsın zaten. Bir tanesi var hanımefendi, Türk sinemasının 5 hanımefendisinden birisi. Filmlerini zevkle seyretmiş, Susuz Yaz filmi ile Türkiye’ye, Berlin’de ödül kazandırmış bu hanımefendi. Bu sinema sahasındaki başarısını istismar ederek topluma takdim ediyor. Bunların filmleri Osmaniye’de de oynamıştır. Osmaniye’de hangi sinemamız varsa, oralara bunlar gelirdi. Filmlerini seyredenler, çıkarken elinde bir mendille çıkardı. Neymiş Hülya Koçyiğit hangi rolü oynuyorsa, onun haline acımış üzülmüş, ‘bu hanımefendiye bu yapılır mı?’ diye ağlayarak çıkmış. Şimdi bu sevgiyi, bu ihaneti meşrulaştırmak için nasıl istismar edersin. Hülya Koçyiğit hanımefendinin Türk sinemasındaki kazanımlarını nereye ne şekilde bir söz vermişsen, bir ihanete nasıl alet edersin. Diğerleri de böyle. Bunlar Türkiye’de barışı ve çözümü anlatacaklar. İçinde bir tanesi var, sesi güzel, besteleri güzel, Osmaniye’ye de geldi. Sayın Orhan Bey, çok güzel bestelerin var. ‘Bir Teselli Ver’i Recep Tayyip Erdoğan için söyleyip, çalacaksın. Ama sana soruyorum. Bu ‘PKK’ nedir, P neyi kasteder, K neyi kasteder, diğer K neyi kasteder, ‘gel de bunu anlat’ dediğinde, Orhan Gencebay neyi anlatacak?” Değerli arkadaşlarım bu gerçekleri kavramak lazım. Bu gidişat hayra alamet değil.”

Bahçeli’ye konuşmasının ardından Osmaniye’nin verdiği şehitlerin fotoğraflarının olduğu bir tablo hediye edildi.

Bahçeli, Osmaniye programı kapsamında Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Müzesi’ni gezdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız