SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Bir Yer Burası"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:24
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde hizmet veren Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi, büyük ilgi görüyor.

Koyunoğlu Mahallesi Serttaş Sokak’ta bulunan Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi’nde 4-6 yaş grubu çocuklar için uzman eğitimciler eşliğinde sportif etkinlikler düzenleniyor. Özel hareketler yaptırılan çocuklar, yürüme, koşma gibi becerilerini geliştirirken, yükseklik fobilerini de bu merkez sayesinde yenebiliyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında hizmete giren merkez, eğitim-öğretim sezonunda ana okulu öğrencilerine yönelik olarak programlı hizmet veriyor. Şubat-Haziran 2015 döneminde 6 engelli okulundan 120 öğrencinin istifade ettiği merkezden engelli okullarıyla birlikte toplam 27 anaokulundan 3 bine yakın öğrenciye hizmet verildi. Yaz dönemi uygulamasında da vatandaşların doğrudan taleplerine cevap verilen merkezden bu kapsamda 213 öğrenci yararlandı. Toplamda bugüne kadar hizmet verdiği öğrenci sayısı 3 bini aşan merkezin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte yeni dönem kayıtları başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla anaokullarının taleplerine programlı olarak cevap verecek olan merkez, Cumartesi günleri ise vatandaşların doğrudan taleplerini karşılayacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Cemal Aslan Temel Beceri ve Eğitim Merkezi'nden engelli çocuklar kolaylıkla yararlanabiliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) gibi çok sayıda engelli okulu ile işbirliği halinde düzenlenen programlarla, engelli çocukların engellerini aşmaları için destek olunuyor. Otistik engelli 4,5 yaşındaki kızı Zeynep Filiz'i merkeze getiren anne Filiz Filiz, kızının eğitim merkezinden düzenli olarak yararlanmasını sağladığını belirtti.

Zeynep'in merkeze başlamadan önce ürkek ve çekingen olduğunu dile getiren Filiz, “Buraya geldikten sonra kızım özgüven kazandı. Şimdi kaykaydan kayabiliyor, parka gidebiliyor. Salıncakta korkmadan sallanabiliyor” dedi.

Filiz, kızının hareket kabiliyetinde de gözle görülür iyileşmeler katettiğini anlatarak böyle bir tesisi açtıkları için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür ettiğini belirtti.

Öğrenci velilerinden Kimya öğretmeni olan Habibe Ertaş ise merkezden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası açıldığından beri çocuğumu ara ara getiriyorum. Çocukların sosyalleşmesi bakımından çok güzel bir yer burası. Anne olarak merkezin çocuğum üzerinde çok faydasını gördüm. Çok memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a böyle bir hizmet sunduğu için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ev hanımı olan Meral Güven de Başkan Çakır’a teşekkür ederek, “Bu merkez, çocuklarımıza çok faydalı oluyor. Ücretsiz olarak spora rahat ulaşabiliyorlar. Böyle bir imkanı sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Öğretmen Mehmet Salih Günay, uzun zamandır oğlunu sözkonusu tesise getirdiğini anlatarak, “Yapılan faaliyetlerden çok memnunum. Eğitimciler çocuklarımızla çok yakından ilgileniyorlar. Çocuklardaki gelişmeleri gözlemleyebiliyoruz. Bu tesisi hizmete açtığı için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a özellikle çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız