SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Güzel Geçti'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Türkiye'de Bayan Futbolu" konulu panele katılan heyet, bayan futbol takımının antrenmanını izleyerek, Malatya'daki bayan futbolu hakkında bilgiler aldı.

TFF Bayan Futbolu Geliştirme Yönetmeni Erden Or ile TFF Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Arslan, Malatya Gençlikspor Bayan Futbol Takımının antrenmanı izleyerek, takım antrenörü Ahmet Özelçi ile Malatya'da bayan futbolunun geldiği noktayı değerlendirdiler.

TFF Bayan Futbolu Geliştirme Yönetmeni Erden Or, TFF olarak bayan futboluna büyük önem verildiğini belirterek, "İlk önce aile ve kamuoyunun fikirlerini değiştirmek için Türkiye genelinde paneller düzenlemeye başladık. Konuyla ilgisi olan herkesi panallerimize davet ediyoruz. Geçmişte TFF bayan futboluna ilgi göstermiyor deniliyordu ancak, yaptığımız bu panaller ilgimizin bir göstergesi. Bayan futbolu konusunda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz elimizden geleni yapalım daha sonra yerel yönetimler ve gönüllü insanlar elinden geleni yapsın. Herkes TFF destek versin diye düşünüyor. TFF'nin zaten desteği var ancak, burada herkese büyük görevler düşüyor. Kulüplerimize sponsor bulmak için biz elimizden geleni yapıyoruz, bu konuda yerelde de destek verilmesi gerekiyor. Amaç sadece başarı sağlamak değil, bayanlarımızı spora katmak, kızlarımızı kazanmak ve onlara bayan -erkek eşitliğini sağlamak. Kadınların da bu işin içinde olması çok güzel olacak" dedi.

TFF Bayan Milli Takımlar Sorumlusu Hamdi Arslan ise, bayan futbolunun gelişmesi için TFF'nin kendilerine her konuda destek verdiğini kaydederek, "Türkiye'de ilk hedefimiz bayan futbol takımlarını yaygınlaştırmak. Milli takım olarak, çok büyük beklentilerimiz yok. Bayan futbolunu geliştirmek için il il dolaşıyoruz. Malatya'da da bir eğitim düzenledik ve çok güzel geçti. Bugünde antrenman izliyoruz. Ülkenin kenarında kalmış yerlerde bayan futbolunun olması çok güzel. Amacımız bu çocuklara imkan oluşturabilmek. Futbol oynamak isteyen bayanlara imkan oluşturup, bayan futbolunu geliştirmek. Başarıyı çok fazla ön planda tutmuyoruz. Bizim için en önemli beklenti şuanda zaman. Milli oyuncular da diğer oyunculara örnek olup, teşvik ediyor. Ben bayan futbolcu sayısının artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Gençlikspor Bayan Futbol Takımı Antrenörü Ahmet Özelçi ise, TFF'nin bu uygulamasından dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, "Çok faydalı bir panel düzenlendi. Hatta panelden sonra birkaç bayan daha futbol oynamak istediklerini bizlere söylediler. Bizde antrenman ile takımımızı yetkililere gösterdik. Her geçen gün potansiyelimiz daha da yükseliyor. Bizim amacımız Malatyalı kızlarımızın geleceği ile ilgili. Bizim tek isteğimiz Malatya'nın bayan futbol takımına destek vermesidir. Bu takım kapanma noktasına kadar geldi. Ben destek bekliyorum. Şu anda Geçlik Spor Müdürlüğü bizlere destek veriyor bu konuda kamuoyundan da destek bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız