SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Projeler Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve İnönü Üniversitesi ile Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün katkı sunduğu İnderesi bölgesindeki ‘Beydağı Tabiat Parkı Peyzaj Tasarım ve Fikir Projesi’nde dereceye girenler için sergi açılışı ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Davut Özbağ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ayhan Deliöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, bölüm başkanları, öğretim görevlileri ile öğrenci ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış konuşmalarının yapıldığı törende ilk olarak İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkanı Doç.Dr. Bülent Yılmaz konuştu.  Bülent Yılmaz, geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Fahri Kayahan Bölgesinde 23 bin m2’lik bir alanda Kent Parkı Peyzaj Projesi yaptıklarını belirterek, bu işbirliğinin şimdi de Beydağı Tabiat Parkı Peyzaj Tasarım ve Fikir Projesi için yapıldığını söyledi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kendilerine her konuda destek sağladığını kaydeden Yılmaz, “ Biz Malatya için daha iyi neler yapabiliriz, daha önemli ne gibi projelere imza atabiliriz düşüncesi ile bu dönemin başında Malatya için çok önemli olan İnderesi mevkiindeki Beydağı Tabiat Parkı’nın Peyzaj Tasarım Fikir Projesine son sınıflarımızla bir bitirme projesi şeklinde çalışma yaptık. Bu çalışma kolay bir çalışma değildi, alan 96 hektar büyüklüğünde bir alan. Öğrencilerimiz; büyük bir özveri ve gayretle çalışarak, Malatya’nın özelliklerine, dokusuna uygun projeler ortaya koymaya çalıştılar. Toplam 29 öğrencimiz 17 proje ile bana göre profesyonel derecede projeler oluşturdular” şeklinde konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ayhan Deliöz ise yaptığı konuşmada, söz konusu alanın daha önce 2. Ordu Komutanlığı’nın cephane mühimmat bölüğü olarak kullanıldığını belirterek, Ağustos’2014 ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Tabiat Parkı olarak tescil edildiğini söyledi. Alanın şehir merkezine yakınlığından dolayı vatandaşların kısa zamanda bu alana ulaşabileceklerini kaydeden Deliöz, “Bu bağlamda buradaki çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ile birlikte götürülmesine karar verdik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkürlerimi sunuyorum. İnönü Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile birlikte yapılan işbirliği içerisinde genç beyinlerimizin genç fikirlerini alacağız. En güzel projeyi de seçeceğiz. Bu projeye katılan ve katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise amaçlarının yeşil dokunun artırılması olduğunu belirterek, bu bakımdan programın kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. 

Büyükşehir statüsünden sonra yeşil alan ile ilgili yapılan en önemli çalışmalardan bir tanesinin İnderesi bölgesindeki yeşil alan olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Burası toplamda 2 bin 100 dönüm büyüklüğünde çok önemli bir alan. Proje içerisinde, farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek bir mimarinin bir tasarının ortaya çıkması gerekiyor. İnönü Üniversitesi Peyzaj Bölümü öğrencileri, hocaları ile birlikte bir çalışma yaptılar.  Bunun için değerli bölüm başkanımıza,  hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan işleri en üst kalitede yapabilmek için ortak fikir ve çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Başkan Çakır, bu anlayış doğrultusunda böyle bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öğrencilerimizin bu çalışmaları bizler ve ayrıca kendileri için de birer referans oluyor. Dolayısıyla farklı çalışmalarımız içerisinde öğrencilerimizi görmeyi arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde yapacağımız çok güzel projeler var. Bu projelere de katkı sunulması bizleri mutlu eder” şeklinde konuştu.

Desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na da teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Bakanımız Veysel Eroğlu, şehrimiz ile ilgili götürdüğümüz her konuda çok aktif ve sonuç odaklı çalışabilen ve hızlı kararlar alabilen bir yapıya sahip. Bu konuyu götürdüğümüzde de hepsini bir proje içerisinde buluşturmayı hedeflediler.  Sayın Bakanımız, Genel Müdürümüz ve Bölge Müdürümüz olsun hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz şehirle ilgili hangi projeyi götürsek gerçekten bizlere hep destek veriyor. Bölüm başkanımıza değerli hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Projeye katkı sunan bütün öğrenciler bizim yanımızda birincidir, bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Proje Geliştirme Merkezi ile İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan toplam 17 adet proje içerisinde ilk 3’e giren proje sahiplerine, düzenlenen tören ile ödülleri verildi. 

“Beydağı Tabiat Parkı Peyzaj Tasarım ve Fikir Projesi’ yarışmasında 1. olan Muhammet Furkan Çelik’e ödülünü Malatya Valisi Süleyman Kamçı verirken, 2. olan Gamze Kılınç-Furkan Doğan’a Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 3. olan Büşra Helvacı-Özge Yıldırım’a İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Davut Özbağ ödüllerini verdi. 

Dereceye girenlerden 1. olan Projeye 1.500 TL, 2. projeye 1000 TL, 3. projeye de 750 TL para ödülünün yanı sıra plaket ve katılım belgesi verildi.

Törende ayrıca projeye katılan diğer öğrencilere ise birer yarım altın ile katılım belgesi, projelerin hazırlanmasına katkı sunanlara ise plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız