SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Güzel Şeyler Olacak"

0
Güncellendi - 2016-04-09 02:14:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Yeşilyurtspor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu, Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde (BAL) mücadele eden takımlarıyla ilgili sezon sonunda çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek, teknik heyetten alacakları rapor doğrultusunda iyi bir kadro oluşturacaklarını söyledi.

Sucu, Yakınca'da bulunan Malatya Yeşilyurtspor'un kulüp tesisi hakkında detaylı bilgiler aktardı. Tesisi muhabirimizle birlikte gezen Sucu, öncelikli hedefleri olan tesisi tamamladıklarını kaydederek, BAL Ligi'nde mücadele eden bir takım olarak güzel bir tesise sahip olduklarını belirtti.

Teknik heyet ve sporcuların konaklayacakları alanlardan masör odasına, duş kabinlerinde mutfağına, mescidden futbolcuların serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri alanlara kadar her şeyin en ince ayrıntına kadar düşünüldüğü tesis, sporcuların evi olmuş durumda.

"ÇOK GÜZEL BİR ORTAM OLDU"

Malatya Yeşilyurtspor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu, tesiste her şeyin düşünüldüğünü ifade ederek, "Sporcu kardeşlerimizin barınma, yatma, beslenme sorununu çözmemiz gerektiğini düşündük. Allah'a çok şükür Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın destekleriyle bu sorunu giderdik. Şuan oluşturulan tesiste sporcularımız konaklayabiliyor. Sporcularımız burada istirahat ediyor, beslenmelerini yapabiliyor. Çok güzel bir ortam oldu. Tesis ve altyapı olmadan bir şey olmuyor. Bizde bu felsefeyle yola çıktık. Önce tesisleşmeyi bitirdik" dedi.

"HER KATEGORİDE VARIZ"

Sucu, Malatya Yeşilyurtspor olarak amatör liglerde her kategoride yer aldıklarına dikkat çekti.

Altyapıda yetişen sporcuların takıma kazandırılacağını ifade eden Sucu, "Altyapıda bütün kategorilerde varız. U-13, U-14, U-15, U-16, U-17, U-19 ve BAL Ligi'nde takımlarımız mücadele ediyor. Altyapıdan çok güzel çocuklarımız geliyor. Nisan'ın sonunda da yaz spor okulumuzu faaliyete geçireceğiz. Geçen yıl 300'e yakın kardeşimizi misafir ettik. Bu senede yaz spor okuluyla beraber yeni sporcular kazandırılacak. Ayrıca altyapıdaki sporcularımızda yaz spor okullarında yer alarak hem idmansız kalmayacaklar hem de üstyapıya futbolcu kazandırılmış olacak" diye konuştu.

"TEKNİK HEYETİN RAPORUNA GÖRE TRANSFERLERİMİZİ YAPACAĞIZ"

Sucu, gelecek sezon adına Malatya Yeşilyurtspor'da güzel gelişmelerin olacağının müjdesini de verdi.

Sezonun tamamlanmasının ardından transfer çalışmalarına başlayacaklarını dile getiren Sucu, "BAL Ligiyle ilgili kafamızda düşünceler var. Ama şimdiden konuşmamız yanlış olur. Önce bu sezonu bitirelim ondan sonrada teknik heyetten alacağımız rapor doğrultusunda kalacak oyuncular belli olacak. Daha sonrada dış transfere bakacağız. Ama ben çok güzel şeyler olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"İYİ BİR KADRO YAPACAĞIZ"

Sucu, gelecek sezon için iyi bir kadro yapmayı düşündüklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Önümüzdeki Kilis Belediyespor ve Ovacık Belediye Ulaş Spor karşılaşmalarını kazanıp, ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. 2015-2016 sezonunda iki ayrı teknik heyetle çalıştık. İlk yarı farklı bir takım, ikinci yarı farklı bir takımla oynadık. Sezona başlarken ben ve diğer yönetici arkadaşlarımız 'hedefimiz şampiyonluk' demedik. Her zaman tesisin tamamlanması için çalışmalarımızın olduğunu ancak kulübün hedefe gitmesi halinde de gerekeni yapacağımızı ifade ettik. Şuan şampiyonluğa oynayan Elaziz Belediyespor ile Adıyaman 1954 Spor'u deplasmanda yendik ama hedefe oynayamadık. Şampiyonluğa oynayan iki takımdan toplamda 8 puan aldık. Futbol bunlar olabiliyor. Bütçe olarak baktığımızda rakiplerimiz bizden dört kat daha fazla yatırım yaptılar. Bu ligi en iyi şekilde öğrendik. Önümüzdeki sezonda kulübümüze yakışır oyuncuları bünyemize katıp, eldeki mevcut oyuncularımızla harmanlayıp, iyi bir kadro yapmayı düşünüyoruz."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız