SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok Hususi' Bir İş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yukarı Çöşnük diye bilinen ve "Çamurlu Mahallesi" sınırlarında yeralan özel inşaatı yaptıran şirket, "özel" ortaklarıyla dikkat çekiyor. Belediyenin mücavir alanındaki bu yere, "gece- gündüz" çalışılarak yol da açıldı.

Yukarı Çöşnük bölgesindeki bir alanda yaklaşık 1 ay önce başlayan ve kısa sürede ilerleyen "konut inşaatı" dikkat çekti. İlk başlarda, yasa gereği inşaatla ilgili bilgileri içeren tabelası da bulunmayan ve bu eksiği ancak "basının ilgisinin hissedildiği" geçtiğimiz günlerde giderilen inşaatın tabelasına göre, inşaatın sahibi Bil- Grup İnşaat Limited Şirketi. Tabeladaki bilgiye göre, buraya inşaat ruhsatı ise Aralık 2008'de, yani Cemal Akın'ın Belediye Başkanlığı döneminde verilmiş.

İmar revizyonu da geçirdiği anlaşılan Çamurlu Mahallesi 4641 ada ve 2 parselde hızla süren, çevre koruma duvarındaki "minyatür sur"uyla da dikkat çeken bu inşaatın sahibi olan firmanın ortakları; Ali Özkan, Abdullah Şahaplıoğlu, Hulusi Ateş, Mustafa Bülent Akıncı, Münüp Mustafa Özkan, Ömer Budak, Selim Budak, Necati Paşahan ve Veysel Polat olarak gözüküyor.

Ortaklardan Selim Budak, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın helva şirketinde ortaklık yaptığı ve başkan seçildikten sonra hisselerini devrettiği belirtilen kişi. Ali Özkan ve Mustafa Özkan adlı ortakların ise, Darende'nin AKP'li belediye başkanı İsa Özkan'ın yakın akrabaları oldukları, Veysel Polat'ın da yine belediye başkanı Ahmet Çakır'ın bir ara ortaklık yaptığı belirtilen, daha sonra da Esenlik Şirketi Genel Müdürlüğü'ne getirdiği Hacı Uğur Polat'ın kardeşi olduğu öğrenildi.

Başlamasının ardından yolunun da kısa bir süre önce "gece- gündüz" çalışılarak açıldığı, bu yönüyle "özel bir ilgiye mazhar olduğu" çevredeki vatandaşlarca konuşulan inşaatın birkaç günde bir kat çıkma hızıyla sürdüğü belirtiliyor.

FOTOĞRAFLAR: (En üstte) inşaatın geçtiğimiz haftalarda çekilen fotoğrafı, (son iki fotoğraf) aynı inşaatın "tabelası" da asılmış olarak 3 gün önce çekilen fotoğrafları.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız