SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok İlgi Gördük..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından, "Komşu ülkelerle ticari ilişkileri geliştirme" kapsamında başlatılan iş gezileri sürüyor.

Suriye'den sonra Kuzey Irak'ı ziyaret eden Malatyalı iş adamları, Zaho, Dohok ve Erbil kentlerinde çeşitli görüşmelerde bulundular. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulu, meclis üyesi ve İş adamlarının katıldığı gezinin ilk durağı olan Cizre'de çeşitli ziyaretlerin ardından Kuzey Irak'a geçildi.

Zaho'da kısa süre kalan Malatyalı iş adamları Dohok'a geçti. Dohok Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayad H.Halim ve tarafından karşılanan Malatya heyetine burada kentin ekonomisi ve yatırım alanları ile ilgili brifing verildi.
Erbil'de çeşitli temaslarda bulunan Malatya heyeti verimli geçen iş ziyaretlerinin ardından Türkiye'de döndü.

Kuzey Irak'a yapılan geziyi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan komşu ülkelerimize yönelik gezilerimize devam ediyoruz. Bu kapsamda Kuzey Irak ziyareti gerek iş adamlarımızın bölgeyi tanımaları, gerekse, Dohok ve Erbilli iş adamlarının Malatya'yı tanımaları açısından oldukça verimli geçti. Bizim asıl amacımız Kuzey Irak'a bir pencere açmaktı. İlk ziyarette belki somut bir yatırım ya da işbirliği hedeflemiyorduk.

Amacımız psikolojik ve moral olarak Malatyalı işadamlarına hedef göstermek ve buralara gelip yatırım yapma imkanlarının olduğunu göstermekti. Umduğumuzun da ötesinde Kuzey Iraklı yetkililerden ilgi ve alaka gördük. Hem Zaho'da, Hem Duhok'ta hem de Erbil'de yetkililerin gösterdiği büyük alaka bizi son derece bahtiyar etti.

Bundan sonra artık gerisi işadamlarımızın yeteneklerine ve cesaretlerine kalmıştır. Kuzey Irak'a artık Hakkari'ye ya da Kars'a gider gibi gidecekler. Orada çok güzel dostluklar edindik. Bölge insanının ne kadar ortak yanı olduğunu gördük" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız