SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çok İşe Yaradı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Türkiye Futbol Federasyonu tarafından FTEM-HİFM beslenme eğitimi verildi.

Anemon Otel’de Akik Salonu’nda düzenlenen eğitime; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi’nin yanı sıra, İskenderun’dan Özen Işık, Tarsus’tan Türkan Gündeş, Gaziantep’ten Duygu Aksakal, Diyarbakır’dan Erkan Saruhan, Mardin’den Zehra Anşin, Batman’dan Nimetullah Kaya, Bingöl’den Vedat Bağatarhan, Iğdır’dan Mesne Taşbağ, Sivas’tan Ebru Doğanay, Kayseri’den Göker Uçar, Malatya’dan Erdal Yılmaz, Şanlıurfa’dan Fatma İlker Kernez, Elazığ’dan Özlem Değnekçi, Adıyaman’dan Hacı Mehmet Aytekin, Kahramanmaraş’tan Özlem Örnek, Muş’tan Tekin Güler, Hakkari’den Deniz Hanlıgil ve Van’dan Doğan Eroloğulları katıldı.

Futbol Teknik Eğitim Merkezi – Herkes İçin Futbol Eğitim Merkezi eğitmenlerine verilen eğitim seminerinde; Dr. Yasemin Bradley, TFF ve Ülker iş birliğiyle gerçekleştirilen proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Bradley, HİF Futbol köylerinde verdiği eğitimlerden çok memnun kaldığını ifade ederek, “HİF Köylerinde bir eğitmene ihtiyaç olduğu bana bildirildi. TFF ve Ülker iş birliğiyle gerçekleştirilen futbol köylerinde eğitmenlik yapmam teklif edildi. Bende teklifi kabul ettim. Şunu söylemeliyim ki, köylerden çok hoşlandım ve büyük keyif aldım. Yaptığım eğitim çok beğenildi ve model olarak tanıtmam istendi. Bu nedenle sizlerle birlikteyim. Trabzon, Ankara ve İzmir’den sonra Malatya’da sizlerle bir araya geldim. Son olarakta İstanbul’da bir eğitim semineri vereceğim” dedi.

HİF Futbol Köyleri hakkında da bilgiler veren Bradley, “Kısa süre içerisinde HİF Futbol Köylerinde eğitime başladım. Önümde bir eğitim modeli yoktu. Nasıl bir eğitim modeli oluşturabileceğimi düşündüm ve eğitimle, eğlencenin iç içe olduğu bir eğitim modelini benimsedim. Bunun yanında ödül sistemi çok işe yaradı. Derslere yanımda getirdiği birkaç hediye ile girdim. Bu sayede derse olan ilgiyi de her zaman üst seviyede tuttum. Tabi derste konuşanlarda vardı. Konuşanları asistanım yaptım ve buda işe yaradı. Sınıfta interaktif olmak çok önemli. Bunun yanında çocuğa yakın olmak gerekiyor. Bu nedenle giyimde önem taşıyor. Öte yandan görsel malzemelere de önem verin. Görsel malzemeler olmadan çocukların aklında bir şeyler bırakmak pek mümkün değil. Ben derslere görsel malzemelere girdim, böylece katılımı da sağlayabiliyorsunuz” diye konuştu.

Bradley, beslenme eğitimiyle ilgili bir kitapçık çalışmasında bulunduklarını belirterek, “Kitap çalışmasıyla ilgili gittiğim yerlerde bir takım görüşler oldu. Bu görüşleri de dikkate alarak, kitapçığı hazırlıyoruz. Sizlerinde görüşlerini alacağım. Bu kitapçığa yetişmese bile bir diğerinde bunları değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

HİF Futbol Köyleri’nde 12 yaşındaki kız ve erkek çocuklarına eğitim verdiğini kaydeden Bradley, “Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için düzenli beslenmek gerekiyor. Dengeli beslenmek; vücudumuzun ihtiyacı olan tüm yiyecekleri gerektiği kadar tüketebilmek demektir. Böylece vücudumuz büyür, gelişir, hastalıklara karşı korunur. Eğer doğru yiyecekleri yemezseniz vücudunuzu sağlıklı tutmak için gerekli vitamin ve minareleri alamazsınız. Önemli olan hep aynı yiyecekleri değil, çeşitli yiyecekleri yemektir. Bunun yanında düzenli yemek yemekte çok önem taşıyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız