SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Denetlenmeliler"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:07
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, dershanelerin temel liselere dönüşümü ile ilgili konuştu. 

Kanun değişikliği ile dershanelerin kapatıldığını hatırlatan Yıldırım, “İşin enteresan tarafı dershaneyi kapatan kanun değişikliğinden sonra Anayasa Mahkemesi bu kanunu iptal etti. Bu kanun iptal edilince dershane ile ilgili kanuni altyapı sıfırlanmış oldu. Şu anda bir kişi dershane açmak isterse açamaz bu illegal olur. Yeni kanun etüt merkezi ve dershanelerin yerine kurs merkezlerini getirdi. Bu değişiklik ile bazı farklar ortaya çıktı. İlk fark dershanelerde ders sınırlaması olmadan bütün derslerden öğrencilere eğitim veriliyordu ama kurslarda aynı alandan en fazla 3 dersten kurs verilebilecek, bu çok önemli velilerimiz bunu iyi bilsinler. İkinci fark aynı binada ikinci bir kurs aynı anda açılamayacak. Diyelim ben çocuğuma hem matematik hem edebiyat aldırmak istiyorum, o zaman iki ayrı kursa göndermem gerekir” dedi.

Temel liselerin özel okuldan farklı olduğunu belirten Yıldırım, “Temel liselerin amacı üniversiteye öğrenci hazırlamak, temel liseye giden bir öğrenci normal eğitimin yanında bir de destek kurslarını alacak bu durum velileri cezbediyor. Temel liselerin bu avantajı diğer okullardan temel liselere kaymalara sebep oluyor. Bu bağlamda temel liseler çok iyi denetlenmelidir. Temel Liseler denetlenmediği zaman lise olmaktan ziyade süper dershanelere dönüşebilir yetkililer bu konuda çok titiz davranmalıdır. Velilerinde ruhsatı olmayan liselere öğrencilerini göndermemeleri konusunda dikkatli davranmaları gerekir, ruhsatsız okullar ilerleyen zamanlarda büyük problem olabilir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız