SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Durumdayız"!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:47:22
A- A+ PAYLAŞ

14. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Malatya'da yapıldı. 

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda; Malatya Sağlık İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 14. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu açılış konuşmalarıyla başladı.

Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, Türkiye'nin kendine ait sağlık akreditasyon standartlarının olduğunu kaydederek, "Ülkemizde, kendi imkanlarımız ile hastanelerimizde akreditasyon gerçekleştirebilecek durumdayız. Neden bu kadar emek harcadık? Çünkü bizler bunu hak ediyoruz" dedi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler ise, sağlık hizmetlerinde kalite konusunun büyük önem arz ettiğini belirterek, "Hangi şartlarda olursa olalım hasta güvenliğini ön plana almamız gerekiyor. Şuan ülke olarak çok iyi bir durumdayız. Çok iyi şartlardayız. Kalite konusu büyük önem arz ediyor. Hasta ve çalışan güvenliği bir elmanın iki yarısıdır. Bunlar birbirlerini tamamlayan iki unsurdur. Hasta güvenliğinin olabilmesi için çalışan güvenliğinin olabilmesi gerekiyor. Çalışan güvenliğinin olabilmesi için hasta güvenliğinin olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sempozyumda; "Sağlıkta Kalite ve Akreditasyonda Yeni Trendler", "Sağlık Kurumlarına Çalışan Odaklı Bakış: Sağlıklı Çalışma Yaşamı", "Laboratuarlarda Kaliteye Bütüncül Bakış", "Hasta Rızasının Sağlık Hukukundaki Yeri", "Güvenli Cerrahinin Yapı Taşı: Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi", "Radyasyonun Etkileri ve Radyasyondan Korunma", "Çalışan Güvenliğinde Risk Yönetimi", "Sağlık Tesislerinde İlaç Güvenliği" ve "Enfeksiyonların Kontrolü ve Önlenmesi" konuları ele alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız