SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Durumdayız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:38
A- A+ PAYLAŞ

Küçük yaşlarda başladığı tasarım çalışmalarını aldığı eğitimle geliştiren denim tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz, kendi markasıyla sektörde adından söz ettirmenin mutluluğunu yaşıyor.

GAP Tekstil'in tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz, çocukluk hayaline Çalık Holding'in genç yeteneklere sağladığı eğitim imkanıyla kavuştu. Moda sektöründe bir numara olma hayalini kuran genç tasarımcı, hazırladığı moda koleksiyonları ve çektiği moda filmleriyle adından söz ettiriyor.

Çocuk yaşlarda başladığı tasarıma ilgisinin her geçen gün artmasıyla ileri seviyelere ulaştığını kaydeden Yılmaz, “Profesyonel anlamda da 8 yıldır sektör içerisinde çalışıyorum. Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden mezun oldum. Çocuk yaşlarda başladığım tasarım serüvenime okulumun büyük katkısı oldu. Okulu bitirdikten sonra tasarıma bakış açım çok değişti” dedi.

Genç tasarımcı, defilelerin yanı sıra moda filmleri yaptığını ifade ederek, “İstanbul’da, Ahmet Giray markası adı altında bir defilem oldu. Yatırımcılar tarafından koleksiyonlarımız büyük ilgi topladı. Fashion televizyonundan da moda sektöründe olan durumumuz itibariyle bir ödül aldık. Defilelerin yanı sıra çeşitli moda filmleri de çekiyorum. Bölgemizde daha önce denenmemiş bir oluşum içerisine girdik ve birçok moda filmi çektik. Malatya’mızın güzide mekanlarını bulduk. Bu mekanlarda uyguladığımız dekorlarla çok güzel moda filmleri çektik. Bunlar içerisinde ödül alan filmlerimiz oldu. Moda filmleri festivaline davet edilen filmlerimiz oldu. Gayet olumlu tepkiler alıyoruz” diye konuştu.

Çalık Holding’in kariyerinde önemli bir katkısının olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti: “Firmamın kariyerimde birçok etkileri var. Eğer şu gün İstanbul’da bazı projelerde iyi işler yapabiliyorsak bu Çalık Holding sayesinde olmuştur. Başta Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık başta olmak üzere bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İleride daha iyi işler yapacağız. Çalışmalarımız yoğun tempoda sürüyor.”

Genç tasarımcı, Malatya’da tekstilin çok iyi bir durumda olduğunu belirterek, tasarımcılar olarak Malatya’da bir dernek kurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Malatya’da özellikle modanın da iyi bir yere geleceğini söyleyen Yılmaz, “Tekstil, Malatya’da çok iyi bir durumda. Teşvikle çok daha iyi bir hale geldi. Malatya, özellikle denim anlamında iyi bir noktada bulunuyor. Bu anlamda çok iyi fabrikalarımız var. GAP Tekstil de bunların lideri durumunda. Malatya’mızı her platformda iyi bir şekilde temsil etmektedir. Bu anlamda Malatya’nın ileride Doğu’nun moda başkenti olacağı kanaatindeyim. Bununla ilgili girişimler yapılıyor. Biz de kendi adımıza çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu doğrultuda Malatya’da bir dernek kuracağız. Bu dernekle tasarımcıları bir araya getirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında moda eğitimleri de vermeyi düşünmekteyiz. Malatya’mızın gelecekse gerek tekstil gerekse de moda anlamında daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ahmet Giray Yılmaz, GAP Tekstil olarak dünya markalarıyla çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin önemli hocalarıyla çalışma şansı buldum. Öğrencilik dönemimde İstanbul’da çeşitli firmalara danışmanlık yaptım. 2,5 yıldır da Çalık Holding’e bağlı GAP Tekstil'de çalışmalarımı sürdürüyorum. Burada yöneticilerimiz ve fabrika müdürümüzün bana çok büyük katkıları oldu. Burada dünya markalarına koleksiyonlar hazırlıyoruz. Dünya markaları, dönem dönem bizleri ziyaret ediyor. Biz de onları ziyaret ediyoruz ve koleksiyonlarımızı kendilerine sunuyoruz. Bunlar içerisinde tercih ettikleri üretime konuluyor. Bunun yanında showroomumuzda da birkaç yıl içerisinde hazırlamış olduğumuz koleksiyonumuzdan örneklerimizi sergiliyoruz. Buradaki örneklerimizin birçoğu da müşterilerimizde bulunuyor. Showroomumuzu da yeniden düzenliyoruz. İngiltere pazarı için 70 parçalık koleksiyon hazırlıyoruz. GAP tekstil, ülkemizin en önemli tekstil firmaları arasında yer alıyor. Dünyanın birçok ülkesinde bu firmanın ürünleri satılıyor. En önemlisi de dünya markalarına üretimler yapıyoruz. Kumaşını kendisi üretiyor. Bu anlamda entegre bir tesis. Amerika’dan Japonya’ya kadar büyük bir ağa sahibiz. Dünyanın en iyi kumaşları burada üretiliyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız