SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Pozisyonlarımız Vardı, Değerlendiremedik"

0
Güncellendi - 2016-02-27 20:55:26
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, Adanaspor karşısında iyi mücadele edip, net pozisyonlar yakalamalarına rağmen 1 puanla yetinmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Maç sonrası gazetecilere değerlendirmede bulunan tecrübeli teknik adam, "Her şeyden evvel müsabakaya baktığımız zaman tabi ki 1 puan son dakikada gelmiş olabilir ama burada en azından 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir futbol oynadığımızı düşünüyorum. Çok iyi pozisyonlarımız vardı. Maalesef değerlendiremedik. Değerlendirmiş olsaydık, daha da farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Adanaspor'unda pozisyonları vardı ancak bizim net pozisyonlarımız vardı. Dakika 41'de duran toptan bir gol yedik. 1-0 geriye düştük. Devre arasına girdiğimizde 'maçı çevirmek durumundayız' dedik. Ancak sizde taktir edersiniz ki şuursuzca baskıyla kontra atakları yedikten sonra bir iki tane yediğiniz zaman bu maça dönme şansınız sıfır olur. O yüzden de dengeyi korumak zorundasınız. Artı birde baskıyı kurmak zorundasınız. Futbolcu kardeşlerim bunu yaptı. Özellikle son 15 dakikada çok üstün bir Yeni Malatyaspor vardı. Yeni Malatyaspor, fiziksel olarak da üstünlük sağlamıştı. İkinci devre rakibin pozisyonu var mı bilmiyorum. Baskımızı kurduk ve neticesinde hak ettiğimiz bir golde geldi. Seyir zevki yüksek olan bir müsabaka izledik. Maalesef bizim açımızdan tabi 3 puanla süsleyemedik. Ama 1 puanda iyi. Adanaspor'u da taktiksel açıdan analiz ettiğimiz zaman iyi oynayan bir ekip, boşuna bu puanları toplamamışlar. Onların da yolu açık olsun. Hak ettikleri yere gelmelerini diliyorum" diye konuştu.

c1Buz, maçı değerlendirdikleri zaman 2 puan kaybettiklerini düşündüklerini belirterek, "Bence final vuruşlarımızda zayıfız. Daha iyi olmamız gerekiyor. Bu kadar net pozisyonu yakaladığınız zaman final vuruşları iyi olmalı. Öne geçmek bir avantaj ama önemli olan da dönmek. Burada dönmek önemliydi. Mücadele anlamında çok iyiydik. Final paslarında ve vuruşlarında istediğimizi yapamadık. Ancak 1 puanla yetinmek zorunda kaldık. Ligde 28 puan yaptık ve önümüzdeki Göztepe maçına bakıyoruz" dedi.

KAYSERİ BÖLGESİ'NDEN HAKEM ATANMASINA TEPKİ..

Tecrübeli teknik adam, hakemin Kayseri Bölgesi'nden atanmasının kendisine mantıksız geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bu işin içerisinde mantık var. Biz, aşağıdan kopmak için mücadele ediyoruz. Tesir etmiş olmayabilir önemli değil. Zaman zaman Umut Nayir uzun boylu bir futbolcu ve devamlı arkadan bir futbolcu iki elle çıkmak zorunda değil. Sadık'ta çıktığı zaman mücadele etmek zorunda. Bazı pozisyonlarda çok farklı. Artı birde 5 dakika oynatıldı dedi. Bence 3-4 dakika daha oynatılsaydı, yine bir pozisyonumuz daha olabilirdi diye düşünüyorum. Osman'ın vurduğu, röveşatası, onları da bir iki pozisyon daha yakalayabilirdik. Kayseri Erciyesspor aşağıda. Kayseri Bölgesi'nden bir hakemin buraya atanması bana biraz mantıksız geliyor. Ben hiçbir şey demek istemiyorum. Belki ben yanlış düşünüyorum. Ama tesirde etmedi. Yanlış anlamayın. Hakemin üzerine bir şey atmıyorum. Yalnız bazı nüanslarda bize de biraz toleranslı davranabilirdi. Özellikle sarı kart pozisyonlarında. Kusura bakmasın birkaç tane net pozisyon vardı. Tesir etmedi ama biraz daha duyarlı olması gerekiyordu. PTT 1. Ligi'nde herkes can havliyle oynuyor. Denizlispor kazandı. Bizde o mücadele içerisindeyiz. Kopmak istiyoruz. O da kolay değil. Liderle oynuyorsunuz. Son 3 maçta 7 puan aldık. Ama biz öncelikle aşağıdan kopmak istiyoruz."

Ferdi DURDU, Mehmet GÖRESİYE- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • eyyup (8 yıl önce)
    hocam bu sekil oyun duzenini begendim tek eksik ileri ucla orta saha arasi genis kaliyor bu bolgeyi kapatmsk lazim onun icin sut yuzdedi yuksek bir oyuncu lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • NS (8 yıl önce)
    Hocam saygılar sunarım.Sizden bir izleyici olarak lütfen GOTAL gibi bir adamı maçın sonuna kadar oynatalım.Tamam hüseyin iyi ama GOTAL daha etkili.Ayrıca Gotal ile ileri uçta Dİğer son gelen yabancıyı oynatsanız bence daha verimli olur kanısındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oguz A. (8 yıl önce)
    Malatyaspor iyi yolda. Mücadele ve istek üst düzeyde. Üst sıralardaki takımlara karşı sahaya yansıtılan motivasyon diğer maçlarda da olursa küme düşme korkusu hiç olmaz hatta playoff bile olabilir. Dünkü maçta Umut Nayir'in gol atması çok iyi oldu. Daha önceki maçlarda da çok faydalıydı ama pozisyona giremiyordu. Bu maç 4-5 net pozisyonu var. İlk pozisyonda sanırım zeminin azizliğine uğradı. Top gelirken hafif sekti. Rövaşata gol olsa süper olacaktı kalecinin üstüne gitti. Golde ise çok iyi yükseldi. Net vurdu. Bundan sonra daha da iyi olacaktır. Gol atamadan bitirse baya moralsiz olurdu. Gol atmasına sevindim.
    0
    0
    Yanıtla
  • oguz yildirim (8 yıl önce)
    Hocam senden ricam bencil oynamasın topçular özelliklede irfan başaran lütfen bencil oynanmadigi müddetçe Allahın izni ile kalırız ligde
    0
    0
    Yanıtla