SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Çok İyi Takım Olduk''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Antalya kampı öncesi Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya gelip takımın şu ana kadar yaptığı çalışmaları, transferi ve oyuncularının durumunu değerlendirdi. Kartal, takımının şampiyonluk hedeflediğini belirterek, transferlerin de bu doğrultuda yapılmak istendiğini söyledi.

 

Takımından Memnun

 

Kartal, çok sert ve kuru havanın etkisiyle sertleşen zeminde antrenman yapmaları sebebiyle bazı oyuncularda ufak-tefek sorunlar yaşandığını söyledi. Kartal, Mehmet Budak ve Atilla’da sıkıntılar olduğunu ama bu sakatlıkların oyuncuların kamp kadrosuna alınmasına engel teşkil edecek türden olmadığını belirtti. Malatyaspor teknik direktörü, Ulaç’ın sakatlığı sebebiyle İstanbul’da tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.

 

Malatya’da temel dayanıklılık ve kuvvet üzerine çalıştıklarını belirten Kartal “Şu ana kadar oyuncularımın çalışma arzusundan ve çalışma isteğinden memnunum. Çok iyi bir takım olduk. Takım içindeki arkadaşlık, birlik-beraberlik ve inanç maksimal seviyede. Oyuncularım her geçen gün kendilerinde olan değişim ve gelişimin farkındalar. Kendileri benimle konuştuklarında, antrenmanlarda çok zorlandıklarını çok yorulduklarını ama iyi olacaklarını bildiklerini, bunu hissettikleri için çok mutlu ve huzurlu bir şekilde çalıştıklarını, söylüyorlar. Böyle söylemeleri beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

 

“Elli Tane Menajer Araya Giriyor”

 

Transferi değerlendirmeden önce “Diyeceksiniz, hocam iyi güzel herkes transfer yapıyor biz hiç transfer yapamadık. Ben o konuya da değineyim” diyen Kartal şöyle devam etti:

 

“Bu saatten sonra lig yeniden başlayacak. Ben bu takıma 3-4 oyuncu gerektiğini yazılı olarak bildirdim. Malatyaspor ilk yarıda sahasında 15, deplasmanda 16 puan almış. Dolayısıyla en fazla puan kaybını içeride yaşamışız. İkinci yarı Süper Lige çıkabilmek için, içeride daha üretken daha rakipleri boğan bir oyun oynayıp bütün maçları kazanmamız gerekiyor. Bu doğrultuda daha fazla sorumluluk alabilecek, üretken, iş yapacak adamların alınması gerekiyor. Gönül isterdi ki her şey konuştuğumuz gibi gerçekleşsin, bu oyuncuları buraya getirelim. Bu antrenmanları bizimle birlikte yapabilseydiler. Ama bir futbolcuyla anlaşıyorsunuz. Ya kendisinde ya kulübünde sorun yıkıyor. Elli tane menajer araya giriyor, şu oluyor, bu oluyor, pat diye istediğiniz her şey gerçekleşmiyor. Bu demek değil ki biz geri kaldık, oyuncu almayacağız. Benim bu takıma getireceğim oyuncu, orta yaşı geçmiş, genç diyebileceğimiz, dinamik, kuvvetli, devamlılığı iyi olan ve bizim takıma katkı sağlayacak oyuncu olması gerekiyor. Yoksa biz de dört-beş tane oyuncu alabilirdik. Elinde bonservisi olan, ucuz maliyetli çok oyuncu var. Ama biz hedefi olan bir ekibiz. Nedir o hedef? Süper Lige çıkmak. Ben de oyuncu alabilirdim; yönetim de alabilirdi. Ne olacaktı? Sonuçta transfer yapmak için transfer yapılmış olacaktı”

 

Kartal “Çok değil az kaldı. Bir tanesi bugün (Cuma) bitti gibi. Ama ben kesin imza atılmadan, bitti demem. Başkan ve yönetim kurulu o konuda açıklama yapacak. Yüzde 60-70 bir yere geldik. Tahminim Antalya kampına 2 veya 3 oyuncu gelecek” dedi.

 

Kartal, transferde istediklerini alamamaları halinde (B) planı olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, bir endişe duymadığını belirtip “Açık yüreklilikle söylüyorum: Başkan ve yönetim kurulumuz çok uğraşıyorlar. Her gün telefon diplomasisi ile ben, başkan ve yöneticiler oyuncularla görüşüyoruz. Bir an önce bu işleri hızlandırıp oyuncuları takıma katmak istiyoruz. Ama demin anlattığım gibi çeşitli sorun ve nedenlerle bu hemen gerçekleşmiyor. Bir örnek vereyim: Bir oyuncu vardır. Değeri 10 liradır. Ama illa alacağız diye 20-25 lira vermek de, Malatyaspor’a kötülük ve zarar olur. Bunları düşünerek hareket ediyoruz. Herkes kendine göre planlama yapıyor, strateji belirliyor. Ağırdan alıyorlar. Siz de bunu bildiğiniz için mücadele ediyorsunuz, bir soğuk savaş yaşanıyor. Ama biz de pes etmiyoruz. Oyunculara inandığımız, faydalı olacağına inandığımız için ısrarlı oluyoruz. A planı da B planı da yürütüyoruz. B planı bundan değişik bir şey değil” şeklinde konuştu.

 

Bazı Oyuncuları Değerlendirdi

 

Kartal, takım içindeki oyuncuları üretken hale getirme çalışmalarına ilişkin bir soru yöneltilmesi üzerine, oyuncularından örnekler verdi ve teknik direktörlük anlayışını anlattı.

 

Kartal, kendisi göreve geldiğinde Senkerik’in 1 maç oynadığını, kendisinden sonra bu oyuncunun 5 maçta görev yaptığını, 1 gol attığını belirtti. Bu oyuncunun 1-2 maçta fena oynamadığını, 1 maç kötü oynadığını, 2 maçta da vasat olduğunu belirten Kartal “Doğru dürüst kamp programı geçirmemiş. 3 yıl mukavelesi varsa, daha iyi olabilmesi, verim alınabilmesi için planlı-programlı çalışmamız gerekiyor. O ve diğer oyuncuları kazanmak, takıma katkı vermelerini sağlamak için uğraşıyoruz” dedi.

 

Kartal şöyle devam etti:

 

“Oynayan ve oynamayan her oyuncuyla aynı mesafedeyim. Benden önce Ulaç oynamamıştı. Bende 4 maç oynadı. Her an herkesi oynatabilirim. Benim bir antrenman disiplinim, sistemime göre antrenman planlamam var. Bunu kim yerine getiriyorsa, en iyisini kim yapıyorsa, takım için oynuyorsa görev veririm. Takım oyununu benimseyen bir teknik adamım. Kişilerin değil kurumların kazanması önemli. Takım kazandığı zaman tüm Malatya kazanır. Kişilere dayalı seçim yaparsam takım kaybeder. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyorum. Bu takımı Süper Lige çıkartmak için geldim. Kişilerin menfaati doğrultusunda hareket etmem”

 

Ulaç’ın durumunu değerlendiren Kartal, bu oyuncunun çok klas olmasa da çok hırslı, arzulu, istekli, varını-yoğunu ortaya koyan bir futbolcu olduğunu belirtip “Son maçta vasat oynadı. Bir sorunu olduğunu hissettim. O kadar hırslı ki ayağındaki sakatlığı saklıyor. Biraz önce aradı, bu antrenmanlara çıkamıyor diye kahrolduğunu söylüyor. Futbolcunun sağlığını tehlikeye atamayız. Belki bir-iki maçı feda ederiz ama 15 maçı kurtarırız. Bir maç oynatacağız diye o oyuncunun hayatı ve geleceğiyle oynayamam” dedi.

 

Hangi Mevkilere Oyuncu Lazım?

 

Kartal, hangi mevkilere oyuncu gerektiğinin sorulması üzerine gazetecilere dönüp “Ben size soruyorum. Hangi mevkilere?” diye karşılık verdi. Kartal ardından “3 tane oyuncu alacağız: Bir tane defansın göbeğine, bir tane sol tarafa hem önde hem arkada oynayabilecek dinamik bir oyuncu, bir tane de orta sahada hücuma dönük, adam eksilten, takımı hücuma kaldırabilecek, baskı yediğimiz zaman takımı rahatlatabilecek bir oyuncu” dedi.

 

Kartal, belirttiği son mevkide Bülent Akın’ın oynadığını ama bu oyuncunun, çok istekli ve arzulu çalışmasına karşın, sakatlık sorunları nedeniyle 1 maç oynayıp 4 maç oynayamadığını belirtti. Sebastian Johansson, Hakan Söyler ve Serdal Boyraz’ın da belirtilen özelliklere sahip olduğunu ancak bu oyuncuların “sadece defansa yönelik, koşan ve rakibi bozan türden oyuncular” olduğunu anlattı.

 

Kartal, Taner’in gol vuruşlarında çok etkin bir oyuncu olduğunu anımsatıp, bu oyuncunun pres yapmasının, adam kovalamasının beklenemeyeceğini söyledi. Kartal, Senkerik’in rakip defansın dengesini bozmak için elinden geleni yaptığını ama Taner gibi son vuruş yapamadığını anlattı.

 

Kartal, niye sorulmadığına sitem edip, “Mehmet Albayrak diye bir oyuncu var. Şu an en az 20 kulüp bizden onu istiyor. Süper Lig dahil. Lütfen bunun farkına varın. Mehmet, müthiş fiziği olan, genç, toplara iyi vuran, iyi kafaya çıkan bir oyuncu. Futbol zekası da iyi. Her geçen gün üstüne koyuyor, geliştiriyor. Biz de kendisiyle konuştuk. Ben ondan da faydalanabileceğimizi düşünüyorum. Rakibe göre, maça göre herkesi oynatabilirim” dedi.

 

Kartal, Recep Asil’in sorunları olduğunu, Malatya’da mutsuz olduğunu ilettiğini, ardından yönetim ve kendisinin kararıyla bu oyuncunun ayrıldığını ve kulüp aradığını belirtti.

 

Celil Konusu

 

Kartal, Celil Sağır konusunda şunları söyledi:

 

“Benden önce bir şeyler olmuş, kadro dışı kalmış, kampımızda değil. Başkanın ve yönetim kurulunun alacağı karardır ama ben bu saatten sonra onu içimize alacağımızı sanmıyorum. Yönetim, bu kadar para verdik, alalım, kazanalım, diyorsa; yönetimin alacağı karardır, bir şey demiyorum. Celil, Celil gibi oynarsa bize her zaman fayda sağlar. Fakat bunun garantisini kim verebilir? Benden önce bilmediğim birçok olaylar olmuş, duyduğum kadarıyla… Araştırmacılığı sevmem. Başkan ve yönetimin alacağı karar beni ilgilendirir”

 

Kartal, Boran’nın başka kulüplere transferi konusunda, Malatyaspor’a iletilmiş resmi bir teklifin bulunmadığını ancak gazetelerin “her gün bir şeyler yazdığını” söyledi.

 

Futbolun mutfağı olarak nitelediği altyapıdan geldiğini ve Türk futboluna birçok kategoride oynayan 40-50 futbolcu kazandırdığını anlatan Kartal, Malatyaspor altyapısıyla da sürekli ilişki içerisinde olduğunu, altyapı çalıştırıcılarından bilgi aldığını belirtti. Kartal, bunları altyapıya heyecan getirmek, moral vermek, ailelere oraya verdikleri önemi göstermek adına yaptığını söyledi. Bu doğrultuda altyapı hocalarından Antalya kampına isim istediğini ve Süper Genç takımdan 6 oyuncuyu kattığını belirten Kartal “Kampa adapte olsunlar diye bu oyuncuları Cuma akşam antrenmanına aldım. Antalya’da hazırlık maçlarında oynatacağım, göreceğim. Bu oyuncuları ligde kadroya alabilirim oynatabilirim” dedi.

 

Kamp Kadrosunu Açıkladı

 

Malatyaspor Teknik Direktörü Kartal, Antalya kampına katılacak oyuncuları açıkladı. Bu oyuncular arasında Malatyaspor altyapısından 6 oyuncu da bulunuyor. Genç oyunculardan Mustafa ve Alperen daha önce profesyonel yapıldıkları için takımla antrenmana çıkıyorlardı.

 

Kamp kadrosunda yer alan oyuncular ve mevkileri şöyle:

 

Kaleciler: Şenol Karagöl, Bora Körk, Emrah Tuncel.

 

Savunma oyuncuları: Serkan Bensol, Mehmet Budak, Ramazan Kahya, Alper Akıcı, Turgay Koyuncu.

 

Orta Saha Oyuncuları: Serdal Boyraz, Serdar Samatyalı, Eray Er, Hakan Söyler, Sebastian Johansson, İlhan Var, Bülent Akın, Salih Yılmaz.

 

Forvet Oyuncuları: Zdenek Senkerik, Taner Demirbaş, Mehmet Albayrak, Atilla Birlik, Effa Owona.

 

Altyapıdan Alınan Oyuncular: Mustafa Olcayto Ergen (1991 doğumlu, orta saha), Alperen Kabak (1987, orta saha), Halil Uysal (1988, orta saha), İzzet Yıldırım (1988, stoper-sol dışı), Ali Şimşek (1989, stoper-libero), Hakan Gündüz (1989, libero-ön libero).

 

Malatyaspor, 2006-2007 sezonu devre arası kampının Malatya ayağını 30 Aralık Cumartesi günü sona erdiriyor. Futbolculara aynı akşamdan itibaren izin verilecek.

 

Malatya’da 9 gün çalışan takım, 2 Ocak 2007 Salı günü Antalya Belek’teki Topkapı Palace Oteli’nde toplanıp yeniden çalışmaya başlayacak. Malatyaspor, burada özel maçlar da oynayacak.

 

Kamp 19 Ocak’ta sona erecek ve takım 22 Ocak’ta yeniden Malatya’da toplanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız