SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok İyi Tanıtmamız Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2018-04-23 01:49:24
A- A+ PAYLAŞ

42.Turizm Haftası nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu beraberinde bazı otel idarecileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Büyükşehir Belediyesinin Malatya’nın turizmine büyük katkılar sağladığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Levent İskenderoğlu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi bir yandan kentimize müzeler kazandırırken bir yandan da kültür ve sanat ortamını ciddi manada destekliyor. Özellikle Malatya’nın kültür hayatına son birkaç yıl içerisinde gerçekten büyük eserler kazandırdınız. Yapmış olduğunuz bu güzel çalışmalar şehrin Turizmini olumlu yönde etkiliyor. Bizler şehrin turizm ve kültürü adına yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Turizmin ülkeler için çok önemli birer ekonomik kaynak olduğunu belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Kültürel alanda yapılan çalışmalarla Turizmi iç içe görüyoruz. Kültürel değerlerimizin korunması, yeniden ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılması adına büyük gayretler gösterilmektedir. Kültürel değerlerimizin tanıtımının da çok iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak Turizm Mastır Planı çalışması gerçekleştirdik.  Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili olarak kurulan Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) aracılığı ile 900 üzerinde tespit edilmiş kültürel değerimiz bulunmakta. Bunların turizme ve kültürümüze kazandırılması için çalışmalar yapılmaktadır.

Bunun yanında doğal güzelliklerimizde oldukça fazla, bu güzelliklerinde yaşatılması oldukça önemli. Bu güzellikleri insanlarımızın gelip rahatlıkla gezebileceği, zaman geçirebilecekleri bir şekilde dizayn etmemiz gerekmektedir. İlimize gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için konaklama alanlarının yeteri derecede olmaları da önemli. Bunun için son zamanlarda Malatya’mızda birçok otel kaliteli ve modern hizmet vermeye başladı. Turist sayının artması ilimizin ekonomisine, ticaretine yansıyacaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin gelişmesi ve kalkınması için gerekli bütün çalışmaların içerisinde olacağız.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız